Volonterski centar Istra

Novosti RSS feed

16.06.2020.

VOLONTERSKA AKCIJA "ČIŠĆENJE VALLELUNGE"

U subotu, 13.6.2020., Klub mladih volontera organizirao je Volontersku akciju čišćenja Vallelunge.

Volonteri/ke iz Kluba mladih volontera/ki, svjesni problema onečišćenja okoliša, na prijedlog volonterke Karmen Kresina, odlučili su pokrenuti akciju čišćenja kako bi time i obilježili Svjetski dan zaštite okoliša.

Ukupno 40 volontera i volonterki okupilo se kako bi zajedničkim snagama očistili ovo prekrasno, ali izuzetno zapušteno i onečišćeno mjesto gdje mnogo građana provodi svoje slobodno vrijeme. Osim velike količine smeća koje uz šetnicu i u šumu bacaju ljudi, zatekli smo i smeće uz samo more, a koje su nanijele morske struje.

Vrijedne ruke naših volontera/ki, tijekom 3 sata trajanja akcije, skupile su čak 10m³ različitog miješanog otpada.

Ovom smo akcijom, također željeli promovirati važnost aktivnog sudjelovanja građana u pitanjima od interesa te ih potaknuti na očuvanje i održavanje zelenih površina, šuma i adekvatno zbrinjavanje otpada. Ponosni smo na rad i na inicijativu članova/ica Kluba mladih volontera/ki u području zaštite okoliša. 

Ovim putem želimo od srca zahvaliti:

1. Svim volonterima i volonterkama koji su sudjelovali i poklonili svoje vrijeme i trud za naš planet Zemlju! :)

2. Dječjem domu „Ruža Petrović“ i Domu za odgoj djece i mladeži Pula čiji su nam se korisnici/e i zaposlenici/e pridružili/e.

3. Gradu Puli i poduzeću Herculanea što su podržali akciju i omogućili nam kontejner za krupni otpad.

4. Pizzeriji Tivoli na donaciji pizza za sve volontere/ke.

5. Udruzi AB Original na energičnoj plesnoj animaciji.

Nadamo se uskoro sličnim okupljanjima u jednako energičnoj i proaktivnoj atmosferi! :)

Klub mladih volontera/ki zamišljen je kao mjesto susreta i podrške svima koji se žele uključiti i aktivno doprinijeti boljoj povezanosti naše lokalne zajednice te prepoznavanju njenih potencijala. Otvoren je i dostupan svima u dobi od 15 do 30 godina koji svoje slobodno vrijeme žele uložiti u unapređenje lokalne zajednice.

Klubu se možete pridružiti putem Facebook grupe Klub mladih volontera Pula ili prijavom kroz volontersku bazu, a više informacija možete dobiti putem e-maila vci@vci.hr.

Fotografirala Marijana Banko , Cropix photo service Hanza media dooNuNu Production.