Volonterski centar Istra

Novosti RSS feed

30.07.2020.

POZIV - HRVATSKA VOLONTIRA 2020.

Dragi organizatori volontiranja,

kako ste vjerojatno nadali, i ove se godine organizira nacionalna manifestacija "Hrvatska volontira". Cilj je ove velike i prepoznatljive manifestacije, koju desetu godinu zaredom organizira Hrvatski centar za razvoj volonterstva, potaknuti što veći broj građana i organizacija na volontiranje u svojim lokalnim zajednicama, kako bismo zajedno promovirali vrijednost volontiranja kao "građanske vrline" i "navike srca". 

"Hrvatska volontira" se ove godine održava od 23. do 26. rujna 2020. 

U tom će tjednu veliki broj organizacija osmisliti i provesti niz volonterskih akcija kojima se promiče i potiče volontiranje svih građana. Ove se godine manifestacijom osobito želi istaknuti koliko volontiranje donosi svakom pojedincu, na koji način nas može zbližiti s drugima u našem okruženju te posljedično koliko doprinosi zajednici u kojoj živimo, a time i društvu u cjelini. Stoga je ovogodišnji slogan kampanje "Važna društvena mreža". Jer zajedno sigurno možemo učiniti više za svoje zajednice i obitelji i podsjetiti (se) koliko je važno da se u izgradnju povezane i humane zajednice uključe svi građani.

Hrvatski centar za razvoj volonterstva stoga poziva sve organizatore volontiranja da (i) ove godine uključe što veći broj građana u volonterske aktivnosti "skrojene" po mjeri svojih zajednica. Svoje aktivnosti u tjednu "Hrvatska volontira" (osmišljene samo u tu svrhu ili vaše redovne volonterske aktivnosti!) prijavite do 18. rujna u zajedničku online bazu svih volonterskih aktivnosti kroz koju će one biti objedinjene i vidljive u cijeloj Hrvatskoj. Za pristup online bazi volonterskih aktivnosti kliknite ovdje.

Naravno, pozivaju se i svi građani da se volontiranjem uključe u neku od brojnih akcija koje će se organizirati u tjednu od 23. do 26. svibnja 2020. Potencijalni volonteri zanimljive akcije na svom području mogu pronaći kroz istu online bazu.

Dodatne informacije i inspiraciju za organiziranje akcija pronađite u rezultatima prošlogodišnje manifestacije.

Dobro je što ste tu! Hvala što ste tu!