Volonterski centar Istra

Novosti RSS feed

08.10.2020.

Poziv na radionicu "BITI VOLONTER/KA", 21.10.2020.

Što znači biti volonter/ka?
Kako se i gdje uključiti u volontiranje?
Koja su prava i obveze volontera/ki i organizatora volontiranja?
Što volontiranje donosi pjedincu/ki i društvu?
Što ljude motivira za volontiranje?

Odgovore na ova, i druga, pitanja saznajte na interaktivnoj radionici “Biti volonter/ka” .

Radionica „Biti volonter/ka“, aktivnost je projekta „Jačanje volonterstva u Istarskoj županiji“, namijenjena je svim građanima zainteresiranima za volontiranje, a s ciljem unaprjeđenja znanja i osnovnih vještina važnih za volontiranje te pripreme sudionika/ca za volontiranje u organizaciji. Tijekom radionice sudionici/ce će biti upoznati/e s ključnim pojmovima te različitim oblicima volontiranja, ciklusom menadžmenta volontera te ulogom koordinatora/ice volonterskih programa, kao i pravima i obvezama volontera/ke i organizatora volontiranja. Također, sudionici/e će imati priliku promišljati o dobrobiti i vrijednosti volontiranja te o motivaciji za volontiranje.

Radionica će se održati 21. listopada 2020. od 17 do 20 sati, u prostoru Volonterskog centar Istra i Udruge ZUM, na adresi Flavijevska 8, Pula.

Za sudjelovanje na radionici, molimo vas da ispunite obrazac za prijavu, dostupan na sljedećoj poveznici: https://bit.ly/3d7fXjc

Prijave su obavezne i broj sudionika/ca je ograničen, zbog kvalitete rada i sigurnosnih epidemioloških mjera. Kada se mjesta popune, prijave će biti zatvorene.

Za sva pitanja i nedoumice možete nas kontaktirati putem e-maila: vci@vci.hr ili  telefonskog kontakta:  097/671 3214 (Aleksandra) i 097/676 6252 (Sanja)

PRIJAVITI SE MOŽETE ZAKLJUČNO s 20.10.2020.

Radionica „Biti volonter/ka“ jedna je od aktivnosti projekta "Jačanje volonterstva u Istarskoj županiji" županiji”, usmjerenog jačanju vidljivosti i promociji značaja i vrijednosti volonterstva u Istarskoj županiji, kroz niz informativnih i edukativnih aktivnosti namijenjenih jačanju kapaciteta organizatora volontiranja i lokalnog volonterskog centra te povećanju broja volontera/ki i broja građana/ki informiranih o volonterstvu.

Partneri na projektu su Grad Pula, Grad Buje, Srednja škola “Vladimir Gortan” Buje, Grad Pazin i Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile Pazin.

Projekt se provodi u razdoblju od 1. 1. 2020. do 31. 12. 2020. godine, uz financijsku podršku Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.