Volonterski centar Istra

Novosti RSS feed

01.10.2020.

ČLANOVI I ČLANICE KLUBA MLADIH VOLONTERA/KI PRIJAVILI SU SVOJ PRVI PROJEKT SOLIDARNOSTI

Članovi i članice Kluba mladih volontera/ki Pula, uz podršku Volonterskog centra Istra i Udruge ZUM, danas su prijavili Projekt solidarnosti. Kroz Projekte solidarnosti mladim se ljudima nudi prilika samostalno inicirati, razviti i provesti solidarne projekte ili akcije od važnosti za njihovu lokalnu zajednicu. Prilika je to da mladi kroz neformalno učenje steknu korisno iskustvo, vještine i sposobnosti za svoj osobni, obrazovni, društveni, građanski i profesionalni razvoj.

Projektna je ideja mladih volontera i volonterki iz Kluba mladih volontera/ki nastala kao rezultat njihovih zapažanja i prepoznatih potreba u lokalnoj zajednici te prepoznavanja osobne uloge i odgovornosti za rješavanje problema, kroz preuzimanje uloga u provedbi planiranih aktivnosti.

Mladi ovim projektom žele:

·       doprinijeti povećanju svijesti građana i šire javnosti o problematici onečišćenih plaža,

·       doprinijeti povećanju znanja i vještina građana vezano uz održivi razvoj i zaštitu okoliša,

·       promovirati vrijednosti volonterstva te umrežavanja različitih dionika u lokalnoj zajednici.

Provedbom aktivnosti u javnom prostoru, koje uključuju organizaciju ulične debate i izložbe na temu onečišćenih plaža, provedbu volonterskih akcija čišćenja te praćenja najzagađenijih plaža uz postavljanje odgovarajućih znakova i pepeljara, kao i aktivnosti diseminacije rezultata u vidu video materijala koji prikazuje provedbu projektnih aktivnosti, doprinosi se povećanju svijesti građana i šire javnosti o problematici onečišćenih plaža. Također, radionicama izrade znakova te pepeljara, temeljem reuse i recycle principa kao i organizacijom sajma razmjene te informiranjem o različitim alternativnim načinima održavanja životnog stila u skladu s načelima održivog razvoja, putem objava na društvenim mrežama, doprinosi se povećanju vještina i znanja zainteresiranih građana vezano uz održivi razvoj i zaštitu okoliša.

Vjerujemo u ideju naših volontera i volonterki i nestrpljivo očekujemo rezultate J

Fotke