Volonterski centar Istra

Novosti RSS feed

09.12.2020.

Poziv za sudjelovanje na radionici Biti volonter/ka

Dragi  volonteri i drage volonterke, kao i oni/e koji to žele postati,

ovim putem vam upućujemo poziv za sudjelovanje u radionici „Biti volonter/ka“ koja će se održati 15. prosinca 2020. od 15:00 do 16:30 sati, u online obliku, korištenjem platforme ZOOM.

 Radionica „Biti volonter/ka“, aktivnost je projekta „Jačanje volonterstva u Istarskoj županiji“, namijenjena je svim građanima zainteresiranima za volontiranja, a s ciljem unaprjeđenja znanja i osnovnih vještina važnih za volontiranje te pripreme sudionika/ca za volontiranje u organizaciji. Tijekom radionice sudionici/ce će biti upoznati/e s ključnim pojmovima te različitim oblicima volontiranja, ciklusom menadžmenta volontera te ulogom koordinatora/ice volonterskih programa, kao i pravima i obvezama volontera/ke i organizatora volontiranja. Također, sudionici/ce će imati priliku promišljati o dobrobiti i vrijednosti volontiranja te o motivaciji za volontiranje.

 Radionica će se održati 15. prosinca 2020. u online obliku, korištenjem ZOOM-a, platforme za audiovizualnu komunikaciju u stvarnom vremenu. Za sudjelovanje na radionici, molimo vas da ispunite obrazac za prijavu, dostupan na sljedećoj poveznici. Prijave su obavezne, a prijaviti se moguće je zaključno s 13.12.2020. Nakon isteka roka za prijavu, prijavljenim sudionicima poveznica za ZOOM bit će poslana putem e-maila. Za sva pitanja i nedoumice možete nas kontaktirati putem e-maila: vci@vci.hr ili telefonskog kontakta: 097/671 3214 (Aleksandra) i 097/676 6252 (Sanja).

 Radionica „Biti volonter/ka“ jedna je od aktivnosti projekta "Jačanje volonterstva u Istarskoj županiji" županiji”, usmjerenog jačanju vidljivosti i promociji značaja i vrijednosti volonterstva u Istarskoj županiji, kroz niz informativnih i edukativnih aktivnosti namijenjenih jačanju kapaciteta organizatora volontiranja i lokalnog volonterskog centra te povećanju broja volontera/ki i broja građana/ki informiranih o volonterstvu. Partneri na projektu su Grad Pula, Grad Buje, Srednja škola “Vladimir Gortan” Buje, Grad Pazin i Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile Pazin. Projekt se provodi u razdoblju od 1. 1. 2020. do 31. 12. 2020. godine, uz financijsku podršku Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.