Volonterski centar Istra

Novosti RSS feed

18.12.2020.

PARTNERSKI SASTANCI PROJEKTA "THE KEY"

Na zadnja smo dva partnerska sastanka projekta The Key, održana 9.12. te 18.12. 2020., razgovarali o napretku pripremnih aktivnosti projekta, praćenju projektnih aktivnosti te opcijama prilagodbe nekih projektnih aktivnosti u online oblik.

Trenutno se aktivno bavimo prvim ciljem projekta, a to je razvoj inovativne metodologije u području rada s mladima usmjerene na njihovu aktivaciju i osnaživanje u tranziciji u odraslu dob. Metode na kojima radimo usmjerene su na razvoj i/ili osnaživanje mekih vještina, socijalnih vještina, kao i onih koje će doprinijeti njihovoj zapošljivosti, samostalnosti i aktivnom sudjelovanju u društvu. Obzirom na nemogućnost provedbe treninga na kojem ćemo spomenute aktivnosti prezentirati, razgovarali smo o alternativnim opcijama provedbe projektnih aktivnosti.

 Na sastanku su sudjelovali/e predstavnici/e organizacija: Zavod BOB iz Slovenije, Institute Perspectives iz Bugarske, CAI – Conversas Associacao Internacional iz Portugala i Volonterski centar Istra.

Projekt „The Key“ usmjeren je neformalnom obrazovanju odraslih s primarnim ciljem razvoja nove i inovativne metodologije za aktivaciju i osnaživanje mladih, podržavajući tako njihovu tranziciji u odraslost.

Projekt "The Key: developing methodology for younger adults education" strateško je partnerstvo Volonterskog centra Istra s organizacijama Zavod BOB (Ljubljana, Slovenija), Conversas Associação Internacional (Lisabon, Portugal) i Institute Perspectives (Svishtov, Bugarska). 

Financira se kroz program Erasmus+, područje KA204 Strateška partnerstva u obrazovanju odraslih, a traje od 1.9.2019. do 30.04.2022.