Volonterski centar Istra

Novosti RSS feed

23.12.2020.

"ULJEPŠAJMO BLAGDANE" & "I KAD NEMA NAS - TU SMO ZA VAS"

Vrijedni volonteri i volonterke iz Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Pazin i Srednje škole "Vladimir Gortan" Buje svojim su kreativnim poklon paketima i božićnim čestitkama uveselili korisnike

Crveni križ Pazin

i

Crveni križ Bujštine

Kao rezultat ciklusa radionica o volontiranju, tijekom kojeg su učenici i učenice prolazili korake organizacije volonterske akcije, mladi su osmislili i proveli volonterske akcije u svojim zajenicama, sukladno potrebama koje su primijetili.

Učenici su odlučili provesti blagdanske volonterske akcije u kojima, iz topline svoga doma, izrađuju čestitke za korisnike domova za starije i nemoćne, domova za osobe s problemima mentalnog zdravlja te korisnike dnevnog boravka i socijalne usluge pomoći u kući, kojima volonteri Crvenog križa Buje i Pazin u predblagdansko vrijeme dijele prigodne pakete.

Svaki je korisnik spomenutih domova i usluga, ove godine dobio i ručno izrađene pakete i čestitke s lijepim željama. Učenicima su se u ove kreativne akcije priključili roditelji, braća, sestre…

Hvala vam, dragi učenici, što ste izabrali svoje vrijeme i trud uložiti u uljepšavanje blagdana onima koji, možda više nego inače, imaju potrebu znati da netko misli na njih.

Hvala drage koordinatorice volontera što ste bile prisutne, angažirane i pružale konstantnu, a fleksibilnu podršku učenicima volonterima.

Hvala svim zaposlenicima škola partnera koji su svojom podrškom i poticajem omogućili organizaciju i provedbu volonterskih akcija te koji su se i sami priključili volonterskoj akciji.

Hvala Gradskim društvima Crvenog križa Pazin i Buje koji su objeručke prihvatili ideje i svoje poklon pakete obogatili ručnim radovima učenika.

Volonterske akcije provode se kao aktivnost projekta „Jačanje volonterstva u Istarskoj županiji“, čiji je nositelj Volonterski centar Istra. Partneri na projektu su Grad Pula - Pola, Grad Pazib, Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile Pazin, Grad Buje-Buie i Srednjom školom „Vladimir Gortan“ Buje. Projekt financijski podupire Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.