Volonterski centar Istra

Novosti RSS feed

04.02.2021.

Klub mladih volontera/ki u 2020. godini

Klub mladih volontera/ki provodi se kao program kojeg u partnerstvu vode udruge Volonterski centar Istra i Udruga ZUM. Klub mladih volontera/ki osmišljen je s ciljem osiguravanja prostora u kojem mladi mogu razmjenjivati ideje i promišljati o načinima na koji je moguće odgovoriti na potrebe u lokalnoj zajednici, kao i prostora u kojem je moguće sudjelovati u različitim oblicima kvalitetnog provođenja slobodnog vremena.

Klub mladih volontera/ki u 2020. godini provodio se kao aktivnost projekta "Snažniji mladi za snažniju zajednicu" kojeg Volonterski centar Istra provodi u partnerstvu s Udrugom ZUM, uz financijsku podršku Grada Pule-Pola.

Projekt “Snažni mladi za snažniju zajednicu” usmjeren je jačanju socijalno-emocionalnih vještina mladih u dobi od 15 do 29 godina, kroz razvoj i provedbu volonterskih aktivnosti i radionica temeljenih na visokom stupnju participacije mladih u odabiru tema/sadržaja i metoda rada. Kroz projekt su se održale radionice za jačanje socijalno-emocionalnih vještina, i to onih za koje su mladi iz Kluba mladih volontera/ki sami procijenili da imaju potrebu i želju razvijati. Osim kroz radionice, mladi su socijalno-emocionalne vještine razvijali kroz organizaciju i provedbu volonterskih akcija kojima su ukazali i praktično djelovali na prepoznate probleme u zajednici.

Iako je 2020. godina bila izazovna i u nekim situacijama ograničavajuća, mladi iz Kluba mladih volontera/ki maksimalno su je iskoristili, bili su aktivni i svoju su zajednicu kroz svoje volonterske aktivnosti učinili snažnijom.

U info-letku u prilogu pogledajte što su sve mladi iz Kluba mladih volontera radili tijekom 2020. godine, gdje su bili i kome su uljepšali dane.

Dragi Klubovci i Klubovke, hvala vam na angažmanu, proaktivnosti, oštroumnosti, kritičkom promišljanju, osjetljivosti na potrebe u zajednici, hvala vam na spremnosti za pomoći, na solidarnosti, na svemu. Zakon ste! Ponosni smo i sretni što ste dio Kluba, zbog vas on i postoji.

Pozivamo sve mlade voljne promišljati o potrebama u svojoj zajednici te voljne činiti pozitivne promjene, da se priključe našim Klubovcima i Klubovkama i budu proaktivni u izgradnji budućnosti svoje zajednice.