Volonterski centar Istra

Novosti RSS feed

13.04.2021.

VOLONTERSKOM CENTRU ISTRA DODIJELJENA OZNAKA KVALITETE ZA VOLONTERSKE CENTRE

Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterskom centru Istra dodijeljena je oznaka kvalitete za volonterske centre, koju je utemeljio i provodi Hrvatski centar za razvoj volonterstva, za period od 2021. do 2023. godine, i to nakon ispunjenja svih Standarda kvalitete za volonterske centre.

Dostavom obrasca zahtjeva za dodjeljivanje oznake kvalitete te obrasca samoprocjene prijavitelja uz pripadajuće dokaze, dana 30.12.2020., započeli smo proces procjene ispunjenosti Standarda kvalitete za volonterske centre, temeljem kojeg se 24. veljače 2021. održala virtualna terenska posjeta organizaciji na kojoj su sudjelovale Sanja, Aleksandra i Danijela, ispred Volonterskog centra Istra te Marta Hauser i Tanja Tešija, kao predstavnice Hrvatskog centra za razvoj volonterstva. Predstavnice Volonterskog centra Istra predstavile su potrebe koje su prepoznale organizacije na području Istarske županije, a kao odgovor na koje je osnovan Volonterski centar Istra, te aktivnosti koje se provode u različitim lokalnim zajednicama na području Istarske županije.

Temeljem procjene svih dokaza te po obavljenoj terenskoj posjeti, suženi sastav Vijeća za dodjelu oznake kvalitete procijenio je kako Volonterski centar Istra ispunjava sve standarde kvalitete u područjima djelovanja volonterskih centara: promicanju vrijednosti volontiranja, pružanja usluga i podrške građanima zainteresiranima za volontiranje, razmjene informacija o ponudi i potražnji volonterskog angažmana, pružanja usluga i podrške organizatorima volontiranja, pozicioniranju volonterskog centra kao resursnog centra u zajednici za područje volonterstva te dobrim upravljanjem volonterskim centrom.

Ponosni smo da je HCRV prepoznao doprinos kojeg Volonterski centar Istra pruža zajednici te nas veseli što smo ovim putem postali dijelom mreže hrvatskih volonterskih centara sa oznakom kvalitete.