Volonterski centar Istra

Novosti RSS feed

12.07.2021.

Studijski posjet Volonterskog centra Kupa

U četvrtak, 8. srpnja 2021., u Pulu je stigao tim iz Volonterskog centra Kupa koji djeluje na promociji volonterstva i dobre prakse na području LAG Vallis Colapis. Tim zaposlenika i volontera_ki je za primjer dobre prakse i razmjenu iskustva po projektu Volonterski centra Kupa, financiranog od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike kroz natječaj za financiranje Lokalnih volonterskih centara, odlučio posjetiti Volonterski centar Istra.

Izmijenili smo iskustva i međusobno predstavili svoj rad, pri čemu su programe i aktivnosti u koje se u VCI-ju uključuju volonteri_ke predstavile Danijela Ustić, Aleksandra Lera i Andrea Budić, a Katharina Mikulić je predstavila rad Kluba mladih volontera_ki. Na kraju smo izmijenili i ideje kako i u koje aktivnosti uključiti mlade volontere_ke.

Kroz studijski posjet smo jačali kapacitete naše Udruge u okviru programa ''Lokalni volonterski centar Istra'' čiji je nositelj Volonterski centar Istra. Partneri na projektu jesu: Grad Pula-Pola, Osnovna škola ''Centar'', Centar za socijalnu skrb Pula, Gimnazija Pula, Grad Pazin, Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile Pazin, Grad Buje-Buie, Srednja škola ''Vladimir Gortan'' Buje. Projekt se provodi uz financijsku podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.