Volonterski centar Istra

Novosti RSS feed

31.08.2021.

Hrvatska volontira 2021: Počinje prijava aktivnosti

S veseljem najavljujemo da u ponedjeljak, 06. rujna, počinju prijave aktivnosti za manifestaciju Hrvatska volontira 2021. 

Nacionalna manifestacija Hrvatska volontira odvija se u Hrvatskoj jedanaestu godinu zaredom. Njome se želi ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni.

Ovogodišnjom kampanjom želi se podsjetiti koliko je volontiranje važno za razvoj otpornosti zajednice u kriznim situacijama te koliko naše zajedništvo i solidarnost ubrzavaju proces oporavka za vrijeme i nakon krize. Stoga je ovogodišnji slogan kampanje: Važna društvena mreža

Poruke koje se ove godine šalju kroz kampanju:

Dobro je što ste tu!

Hvala što ste tu!

Kako bi se istaknuo potencijal za društveni razvoj koji se oslobađa volontiranjem kada se povežu građani i organizacije iz civilnog, javnog i poslovnog sektora, ovom manifestacijom nastoji se potaknuti što veći broj građana i organizacija iz cijele Hrvatske na uključivanje u različite društveno korisne aktivnosti i time promovirati vrijednost volontiranja kao građansku vrlinu i naviku srca.

Osim navedenoga, i tijekom ovogodišnje kampanje se želi povezati djelatnike poslovnog sektora s neprofitnim organizacijama iz civilnog i javnog sektora te podsjetiti koliko je važno da se u izgradnju povezane i humane zajednice uključe svi pripadnici društva.

Planirane volonterske aktivnosti moguće je prijaviti od 6. rujna 2021. putem stranice http://www.hrvatska.volontira.vcz.hr i to najkasnije do 24. rujna 2021.

Unesene informacije bit će objedinjene i dostupne svim građanima na nacionalnoj razini.

Dodatno: Ove godine se kroz manifestaciju dodatno želi odati priznanje volonterima koji su pomagali i pomažu u kriznim situacijama, promovirajući primjere dobre prakse kroz volonterske priče i on-line kampanju na društvenim mrežama. U skladu s tim, Hrvatski centar za razvoj volonterstva poziva sve dosadašnje organizatore volontiranja uključene u kampanju Hrvatska volontira da potaknu svoje volontere koji imaju iskustva s volontiranjem u kriznim situacijama, kao i neformalne inicijative, da podijele svoja volonterska iskustva kroz kratak video u trajanju od minute koje će se kasnije promovirati na društvenim mrežama. Upute za izradu videa dostupne su ovdje.

U prilogu ove vijesti možete pronaći poziv i najavu manifestacije te upute za korištenje baze.