Volonterski centar Istra

Novosti RSS feed

23.09.2021.

Poziv: Online upitnik o primjeni standarda kvalitete u području volontiranja mladih

Dijelimo poziv Hrvatskog centra za razvoj volonterstva, za sudjelovanje u istraživanju.

DKolektiv - organizacija za društveni razvoj (Volonterski centar Osijek) sudjeluje u provedbi partnerskog projekta eQyvol (Europski standardi kvalitete u području volontiranja mladih) usmjerenog na definiranje i širenje po Europi prvih europskih standarda kvalitete u području volontiranju mladih. Projekt je financiran sredstvima programa Erasmus+, a provode ga Spanish Volunteer Platform (Španjolska) kao nositelji sa sljedećim organizacijama: European Volunteer Centre (Belgija), Volunteer Ireland (Irska), CSVnet (Italija), FriSe (Danska), DKolektiv (Hrvatska), Big Brothers Big Sisters of Bulgaria (Bugarska) i Neptelia (Španjolska).

Jedna od aktivnosti projekta odnosi se i na istraživanje putem upitnika, čiji će se rezultati koristiti za izradu prvih europskih standarda kvalitete u području volontiranja mladih koji će biti javno objavljeni na web stranici www.eqyvol.eu u ožujku 2022. Standardi će pridonijeti povećanju kvalitete u području volontiranja mladih diljem Europske unije.

Upitnik je namijenjen svima koji su uključeni u koordinaciju ili upravljanje volonterskim programima i aktivnostima u kojima sudjeluju mladi volonteri. Popunjavanje upitnika oduzet će vam nekoliko minuta, a dostupan je na sljedećoj poveznici: https://bit.ly/3lQqqnO