Volonterski centar Istra

Novosti RSS feed

16.12.2021.

Buje: Održana volonterska akcija volonterske grupe Srednje škole "Vladimir Gortan" Buje

Održana volonterska akcija volonterske grupe Srednje škole "Vladimir Gortan" Buje, u suradnji s Centrom za inkluziju i podršku u zajednici-Buje 16.12.2021.

30-ak učenika i učenica  Srednje škole "Vladimir Gortan" Buje je, uz prethodnu organizaciju i planiranje od strane naših vršnjačkih edukatora i edukatoricate uz podršku stručne suradnice - psihologinje, danas sudjelovalo u volonterskoj akciji u okviru koje smo uređivali/e šetnicu na vanjskom prostoru Centra za inkluziju i podršku u zajednici - Buje.

U okviru volonterske akcije, učenici i učenice uspjeli/e su:
- pripremiti teren i zasaditi sadnice ružmarina i smilja
- izraditi i ukrasiti oznake za navedene sadnice
- izraditi i obojati klupice.

Sve je bilo moguće uz podršku zaposlenika/ca i volontera/ki Centra za inkluziju i podršku u zajednici-Buje, s kojima smo dogovorili daljnju suradnju u osmišljavanju i provedbi zajedničkih volonterskih akcija.

Ovim putem želimo zahvaliti Gradu Buje-Buie, kao partneru na projektu, odnosno Civitas Ballearum - Poduzeću za obavljanje komunalne djelatnosti Grada Buja-Buie, za osiguravanje odgovarajućih sadnica, opreme i materijala koji su  nam bili potrebni u provedbi akcije!

Jako smo veseli jer, nakon "praktičnog djela", sutra nastavljamo sa informiranjem mladih i drugih građana i promocijom volonterstva!

Aktivnost volonterske akcije u okviru školskih volonterskih programa provodi se u okviru programa Lokalni Volonterski centar Istra, čiji je nositelj Volonterski centar Istra. Partneri u provedbi programa su Grad Pula-Pola, Gimnazija Pula, Osnovna škola Centar, Centar za socijalnu skrb Pula, Grad Pazin, Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile Pazin, Grad Buje-Buie, Srednja škola "Vladimir Gortan" Buje, a isti se provodi uz financijsku podršku Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.