Volonterski centar Istra

Novosti RSS feed

31.03.2022.

Održan okrugli stol „Razvoj volonterstva u Istri: stanje i potrebe“

U srijedu, 30. ožujka 2022. godine Volonterski centar Istra održao je okrugli stol  pod nazivom „Razvoj volonterstva u Istri: stanje i potrebe“ u okviru kojeg je predstavljen desetogodišnji rad Volonterskog centra Istra kao lokalnog volonterskog centra koji djeluje na području Istarske županije, izmjene i dopune Zakona o volonterstvu, analiza dostupnih podataka o organiziranom volontiranju na području Istarske županije te analiza strateških dokumenata koji uključuju mjere usmjerene razvoju volonterstva.

Uz predstavnice Volonterskog centra Istra, analizu podataka vezanih uz volonterski angažman na području Istarske županije te strateških dokumenata, predstavile su Marina Hukić Vukotić, ispred Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Istarske županije te Helga Može, upraviteljica Zaklade za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva.

Na okruglom stolu sudjelovali su predstavnice jedinica lokalne samouprave, predstavnice organizatora volontiranja područja Istarske županije te predstavnice Volonterskog centra Rijeka, koji su naglasak stavile na  prikaz potreba i izazova s kojima se susreću organizatori volontiranja, poglavito u kontekstu potrebe za daljnjim radom na prepoznavanju važnosti i utjecaju volonterstva na razvoj zajednica kao i prepoznavanju uloge i angažmana koordinatora volontera.  

Drago nam je da su predstavnici jedinica lokalne i regionalne samouprave, zajedno s organizatorima volontiranja imali priliku predstaviti vlastiti rad i djelovanje te zajedno promišljati rješenja s ciljem daljnjeg unapređenja područja volonterstva.

Okrugli stol "Razvoj volonterstva u Istri: stanje i potrebe" provodi se kao aktivnost projekta "Razvoj volonterstva u Istri" koji je sufinanciran iz Proračuna Istarske županije za 2021. godinu.

Fotke