Volonterski centar Istra

Novosti RSS feed

05.04.2022.

Izložba rukotvorina učenika i učenica Osnovne škole Svetvinčenat i prikupljanje sredstava za humanitarnu akciju „More ljubavi“, u okviru manifestacije „Fešta od rožic“ u Svetvinčentu

Nedavno započetu humanitarnu akciju „More ljubavi“, u organizaciji udruge Naš San Njihov Osmijeh, odlučili su podržati i učenici i učenice Osnovne škole Svetvinčenat.

Učenici i učenice, sa željom podrške akciji, marljivo su izrađivali rukotvorine uz podršku roditelja i zaposlenika škole i ovoga će ih vikenda izložiti u Svetvinčentu, na manifestaciji "Fešta od rožic". Uz izložbu će se prikupljati financijska sredstva za humanitarnu akciju „More ljubavi“, čiji je cilj omogućiti tjedan dana ljetovanja u Istri djeci u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti. Izrada i izložba rukotvorina uz humanitarno prikupljanje sredstava provode se kao aktivnost projekta „Rastemo kroz volontiranje“ Volonterskog centra Istra, a u suradnji s humanitarnom udrugom Naš San Njihov Osmijeh. 

Učenici i predstavnici Osnovne škole Svetvinčenat te uključenih udruga bit će prisutni na štandu sve dane trajanja manifestacije, prema sljedećem rasporedu: u petak (8.4.2022.) u vremenu od 15:00 do 19:00, u subotu (9.4.2022.) u vremenu od 09:00-16:00 i u nedjelju (10.4.2022.) u vremenu od 11:00 do 14:00. Pozivamo sve zainteresirane građane i građanke da posjete učenički štand, razgledaju i izaberu rukotvorine te da donacijom podrže provedbu humanitarne akcije „More ljubavi“. Akciju "More ljubavi" možete podržati i uplatom donacije na broj računa: HR8924850031500008723.

Aktivnosti izrade rukotvorina za lokalnu humanitarnu akciju i izložba rukotvorina uz humanitarno prikupljanje sredstava provodi se kao aktivnost projekta „Rastemo kroz volontiranje“, a u suradnji s humanitarnom udrugom „Naš San Njihov Osmijeh“.  

Ovim putem zahvaljujemo odgojno-obrazovnim djelatnicima i roditeljima na suradnji u razvoju i provedbi učeničkih ideja, kao i Turističkoj zajednici Općine Svetvinčenat na podršci i mogućnosti organizacije izložbe u okviru manifestacije „Fešta od rožic“.

Projekt „Rastemo kroz volontiranje“ provodi se s ciljem veće uključenosti djece i mladih u volonterske aktivnosti izvan redovitog odgojno-obrazovnog sustava, koje se osmišljavaju i provode tako da jačaju njihove kompetencije i povezanost sa zajednicom. Projekt se provodi u partnerstvu Volonterskog centra Istra s Osnovnom školom Svetvinčenat, Osnovnom školom Šijana i Osnovnom školom Stoja, uz financijsku podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja, u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskog godini 2021./2022. 

Fotke