Volonterski centar Istra

Novosti RSS feed

27.04.2022.

Najava: Hrvatska volontira, 11.-14.5.2022.

Manifestacija Hrvatska volontira ove se godine, dvanaeste po redu, provodi od 11. do 15. svibnja, u organizaciji Hrvatskog centra za razvoj volonterstva i volonterskih centara u Hrvatskoj, u partnerstvu s Hrvatskim Crvenim križem, Mrežom mladih Hrvatske i Savezom izviđača Hrvatske.

Ove godine, prateći Europsku godinu mladih, naglasak manifestacije je na potencijalima i snazi sustavnog angažmana mladih u suočavanju s izazovima prirodnih i društvenih kriza kao što su klimatske promjene, COVID-19, ratovi i veliki priljev izbjeglica. Bez obzira na fokus manifestacije, pozivamo sve organizatore volontiranja s područja Istre da se uključe u ovaj nacionalni događaj i upišu svoje volonterske aktivnosti u aplikaciju www.hrvatska.volontira.vcz.hr.

, Prijavljene aktivnosti mogu biti posebno osmišljene i organizirane radi sudjelovanja u manifestaciji ili redovne aktivnosti organizatora volontiranja. Unos aktivnosti u aplikaciju jednostavan je a vrijedan doprinos promicanju volonterstva i poticanju drugih organizacija i što većeg broja građana/ki da razumiju i razvijaju volontiranje kao "građansku vrlinu i naviku srca".

Novosti o broju prijavljenih aktivnosti u cijeloj Hrvatskoj i pozive na aktivnosti koje se organiziraju u Istri možete pratiti na našim društvenim mrežama.

Fotke