Volonterski centar Istra

Novosti RSS feed

30.03.2022.

Održana informativno-motivacijska radionica o volontiranju za 49 učenika Osnovne škole Stoja

U utorak, 29. ožujka 2022., održana je informativno-motivacijska radionica o volontiranju za 49 učenika od 4. do 8. razreda Osnovne škole Stoja. Tijekom radionice, učenici su u manjim grupama sudjelovali u kvizu „Tko želi biti volonter/ka?“ i imali priliku upoznati se s definicijom volontiranja, organizatorima volontiranja te dobrobitima od volontiranja za volontere, korisnike volontiranja, organizatore volontiranja i zajednicu. Također, imali su priliku upoznati se sa ostalim aktivnostima projekta „Rastemo kroz volontiranje“ te metodom oluje ideja osmisliti prijedlog volonterskih akcija, koje će se provesti u okviru odgojno-obrazovne ustanove ili u suradnji sa organizacijama u zajednici.

Provedba informativnih i edukativnih aktivnosti doprinosi povećanju motivacije učenika za sudjelovanjem u drugim aktivnostima projekta i ostvarivanju odgojno-obrazovnih ciljeva projekta, pri čemu se naglasak stavlja na usvajanje odgovarajućih znanja o volontiranju, razvijanju kritičkog mišljenja, promicanju demokratskih načela i jačanje komunikacijskih vještina uz razvoj solidarnosti, tolerancije, suradnje i osobne odgovornosti kao vrijednosti u školskom okruženju i lokalnoj zajednici.

Projekt „Rastemo kroz volontiranje“ provodi Volonterski centar Istra, u partnerstvu s Osnovnom školom Stoja, Osnovnom školom Šijana i Osnovnom školom Svetvinčenat, uz financijsku podršku Ministarstva odgoja i obrazovanja, u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece u školskoj godini 2021./2022.