Volonterski centar Istra

Novosti RSS feed

20.04.2022.

Održano dodatno usavršavanje za volontere uključene u programu pomoći u učenju

Volonterski centar Istra je tijekom školske godine 2021./2022. nastavio s provedbom programa pomoći u učenju, odnosno s pružanjem individualne pomoći u učenju za učenike i učenice Osnovne škole Centar.

Cilj programa pomoći u učenju je omogućiti lakše usvajanje nastavnog gradiva i organiziranje vlastitog procesa učenja, jačanje samopouzdanja i odgovornosti kod učenica i učenika te razvoj drugih vještina za savladavanje izazovnih situacija u školovanju. U program je uključeno 12 volontera/ki, koji aktivno sudjeluju u edukativnim i supervizijskim aktivnostima s ciljem kontinuiranog promišljanja i unapređenja vlastitih kompetencija.

Kako bi se volonterima osigurala dodatna podrška u prilagodbi metoda i alata za rad s učenicima, Volonterski centar Istra je 19.4.2022. organizirao dodatno usavršavanje – radionicu tijekom koje je Hrvoje Bogojević, magistar primarnog obrazovanja, prikazao mogućnost primjene različitih igara i edukativnih materijala u individualnom radu, u skladu s dobi i mogućnostima te resursima djeteta. Volonteri su iskazali visok stupanj zadovoljstva radionicom, koja je ponudila i prostor za postavljanje pitanja i dijeljenje primjera iz prakse. Edukacija je, osim kao oblik usavršavanja, osmišljena i kao oblik nagrađivanja aktivnog angažmana volontera i volonterki te je njezina provedba omogućena zahvaljujući donaciji Zaklade Infobip.

Program pomoći u učenju provodi se kao jedna od aktivnost u okviru programa Lokalni Volonterski centar Istra. Nositelj programa Lokalni Volonterski centar Istra je Volonterski centar Istra, a partneri na projektu su Grad Pula-Pola, Gimnazija Pula-Pola, Osnovna škola Centar, Centar za socijalnu skrb Pula-Pola, Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile Pazin, Grad Pazin, Strukovna škola „Vladimir Gortan“ Buje i Grad Buje-Buie.