Volonterski centar Istra

Novosti RSS feed

18.10.2022.

Održana konferencija „Doprinos zajednici kroz društveno odgovorno poslovanje“

Dana 18. listopada 2022. održana je 5. Nacionalna konferencija o volontiranju zaposlenika „Doprinos zajednici kroz društveno odgovorno poslovanje“, u kojoj je kao "slušač" sudjelovao i VCI. Organizator, Volonterski centar Zagreb, na ovoj online konferenciji je okupio brojne tvrtke iz profitnog sektora i organizatore volontiranja.

Program konferencije obuhvatio je prikaz primjera iz prakse o izazovima i prilikama volontiranja zaposlenika te panel raspravu predstavnika i predstavnica tvrtki koje imaju razvijene programe suradnje s neprofitnim organizacijama u zajednici i bogato iskustvo poticanja volontiranja vlastitih zaposlenika. Dvije nove tvrtke su pristupile Povelji o volontiranju zaposlenika, koja sada ima više od 30 potpisnika. Među najnovijim potpisnicima je "naš" svjetski poznati Infobip, koji lokalnoj, ali i široj zajednici pomaže na različite načine, primjerice putem donacija i volontiranja svojih zaposlenih. Povelju o volontiranju zaposlenika možete pročitati ovdje, a na razloge za pristupanje Povelji podsjetite se ovdje.

Uz to, dio konferencije posvećen je povezivanju tvrtki koje potiču volontiranje svojih zaposlenika i neprofitnih organizacija koje će rado u svoj rad, odnosno pružanje usluga krajnjim korisnicima, uključiti (i) volontere iz profitnog sektora. Pred kraj Konferencije prikazan je video Hrvatska volontira 2022., o istoimenoj nacionalnoj manifestaciji u kojoj tradicionalno sudjeluje i veliki broj profitnih tvrtki odnosno njihovih zaposlenika.