Volonterski centar Istra

Novosti RSS feed

14.10.2013.

Novi ciklus edukacije za koordinatore volontera

Dana 18. i 19. listopada 2013. godine u prostoru Dnevnog boravka Rojc održati će se edukacija za koordinatore volontera u organizaciji Volonterskog centra Istra pod imenom "Upravljanje radom volontera".

Kao što već znate educiranih je koordinatora volontera u Istarskoj županiji jako mali broj, a jedan od ciljeva Volonterskog centra Istra je taj broj kontinuirano povećavati. Upravljanje volonterima neizostavan je dio procesa razvoja organizacije koja ima volontere, iziskuje razvijene socijalne i komunikacijske vještine, kao i poznavanje zakonskog i institucinalnog okvira koji uređuje volonterski rad. Stoga smo u planu rada za 2013. godinu osigurali  sredstva za jedan ciklus edukacije od dva dvodnevna modula i pozivamo vas da se prijavite na isti ukoliko u vašim organizacijama trebate koordinatora volontera.

Edukaciju vodi Danijela Ustić, socijalna pedagoginja s više od 10 godina iskustva rada s volonterima. Prvi modul održati će se 18. i 19. listopada, u već spomenutom društvenom centru Rojc, dok će se datumi drugog modula dogovoriti neposredno sa sudionicima kako bi im se termini što je moguće više prilagodili. Edukacija je besplatna za sudionike, hrana i piće su osigurani za oba dana, a eventualni putni troškovi idu na trošak sudionika. Od ostalih informacija važno je spomenuti da se od sudionika očekuje sudjelovanje u sva 4 dana edukacije te da moraju poznavati strukturu i aktivnosti organizacije iz koje dolaze.

Ispod teksta možete pronaći poziv i prijavnicu. Ako ste vi jedan ili jedna od budućih koordinatora volontera, ispunite prijavnicu i pošaljite je na vci@vci.hr i očekujte naš odgovor. A ako to niste, proslijedite ovu vijest onima za koje mislite da bi im mogla biti od koristi.

Više o edukaciji pratite na našim stranicama nakon vikenda.

Edukacija za koordinatore volontera „Upravljanje radom volontera“ provodi se uz financijsku podršku Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Istarske županije te Ministarstva socijalne politike i mladih kroz projekt „Razvoj volonterstva u Istri“ koji Volonterski centar Istra provodi u partnerstvu s udrugom Suncokret – Pula, Gradom Pulom i Gradom Pazinom.