Volonterski centar Istra

Novosti RSS feed

28.10.2013.

Tečaj za volontere palijativne skrbi

U srijedu, 30.10. 2013. godine u organizaciji Lige protiv raka Pula,  s početkom u 18:00 sati započinje novi tečaj za volontere palijativne skrbi koji će trajati kontinuirano 6 tjedana (svaka srijeda, od 18:00 do 20:00 sati). Predavači su eminentni stručnjaci s područja onkologije, psihologije, fizioterapije i neurologije koji imaju višegodišnje iskustvo rada (ili volontiranja) s umirućim i teško bolesnim osobama.

Liga protiv raka Pula aktivna je na području cijele Istre u educiranju i koordiniranju volontera na području palijativne skrbi. Njihovi volonteri pružaju usluge pomoći teško oboljelim bolesnicima i zbog uvjeta volontiranja prethodno su educirani.

Palijativna skrb je sveobuhvatna (zdravstvena, psihološka, socijalna i duhovna) skrb s ciljem pružanja potrebne njege bolesnicima s neizlječivom bolešću koja značajno skraćuje životni vijek. Nastoji se ublažiti bol i podići kvaliteta života bolesnika neizlječivih ili složenih bolesti. Osnivač pokreta palijativne skrbi je Engleskinja Cicely Saunders 1967. godine.

Ako ste htjeli pomagati nemoćnima, a niste znali kako i gdje, ovo je prilika da na ta pitanja dobijete odgovore.

Postanite dio tima Lige protiv raka Pula i saznajte više o palijativnoj skrbi.

Prijavite se na 091/951 32 41 ili na E-mail adresu: liga.protiv.raka@pu.t-com.hr.

Ili jednostavno dođite u Nobilovu 1, 30.10. u srijedu u 18:00 sati.