Volonterski centar Istra

VCI tim

Behind the scenes :)

 Aleksandra Lera

  • Projektna voditeljica u Volonterskom centru Istra
  • Magistra socijalne politike

U 2014. godini završila sam studij socijalnog rada, odnosno diplomski studij socijalne politike pri Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Tijekom studija uključivala sam se u volonterske aktivnosti različitih udruga te sam uvidjela kako mi rad u udruzi omogućuje veliku dozu kreativnosti. I tijekom i nakon studija aktivno sam sudjelovala u neformalnim programima obrazovanja u području rada s mladima te ljudskih prava i izgradnje mira. Od 2018. godine radim u Volonterskom centru Istra i najviše uživam u provedbi edukativnih aktivnosti i radionica, kao i osmišljavanju i pisanju projektnih prijedloga. :)  U slobodno vrijeme volim volontirati, biti kreativna i družiti se.

"Just keep swimming." (Dory, Finding Nemo)

kontakt: aleksandra@vci.hr

 Tihana Fontana

  • Stručna suradnica na projektima u Volonterskom centru Istra
  • Magistra psihologije, uz završeni nastavnički modul

Kad radiš na ovakvom radnom mjestu, često je teško odvojiti ono tko si u slobodno vrijeme i tko si tijekom radnog vremena. Volim neformalno, razgovor, kavu, grupni rad, igre, osmijeh, životinje, kuhanje, volontiranje i putovanja. Na poslu volim kombinaciju rada s ljudima i uredskih zadataka, posebno onih povezanih s promocijom i vođenjem društvenih mreža. Tijekom studentskih dana pa sve do danas aktivna sam u raznim neprofitnim organizacijama i taj aktivizam i osjećaj odgovornosti za zajednicu (a time i samu sebe) traje i danas. Trenutni svakodnevni volonterski angažman mi je u pulskoj udruzi za mlade - ZUM u kojoj volontiram kao Eurodeskova multiplikatorica te na promociji i infomiranju posebno na društvenim mrežama. I sama sam velika zaljubljenica (i sudionica) u Erasmus+ program i sve mogućnosti koje on nudi!

“Because it´s your responsibility.” (Nala, The Lion King)

kontakt: tihana@vci.hr

Sanja Matijaš 

  • Stručna suradnica na projektima u Volonterskom centru Istra, pripravnica
  • Magistra psihologije

Rad s ljudima na ostvarenju njihovih potencijala, rad na njihovoj samoaktualizaciji je moja strast. Nakon studija psihologije, nastavljam edukaciju u tom području te sam danas edukant master treninga Neurolingvističkog programiranja. Volontirala sam u Dječjem domu u Nazorovoj, u Zagrebu i u Dječjoj kući. Za mene je to neprocjenjivo, obogaćujuće iskustvo!  Znate onaj osjećaj kad vam je srce veliko k'o kuća i cijelo je vaše biće sretno; imate osjećaj da biste to nešto mogli raditi 0-24? To je za mene rad s ljudima, moja obitelj, rad na sebi i još jedna strast: ples. Uz to, jaaako volim kolače (jesti i peči), more, sport, putovanja, španjolski. Volim jutra, doručak i sunce. Volim čitati, volim mir. Volim se smijati, družiti i volim se igrati. Volim voljeti.

"Get lost in what you love."

kontakt: sanja@vci.hr