Volonterski centar Istra

Korisna literatura

Donosimo popis literature o volonterstvu: volonterkama i volonterima, vođenju volonterskih programa i volontiranju u različitim kontekstima. Popis je organiziran od novijih prema starijim izdanjima, a svaki naslov je ujedno i link na publikaciju ili članak. 

Ako pronađete publikaciju o volonterstvu koju smatrate vrijednom, a ovdje je nismo naveli, javite nam, bit ćemo vam zahvalni!

******

Najtoplije vam preporučujemo publikaciju Menadžment volontera - Priručnik za vođenje volontera i volonterskih programa autorica Jele Prgić Znika, Ivane Kordić i Ivane Jeđud Borić. Ako nemate vremena koliko biste voljeli za opsežnije proučavanje literature ili povremeno želite osvježiti znanja iz edukacije za koordinatore volontera, ovaj je priručnik prava stvar za vas - daje istovremeno sažet i sadržajno bogat pregled najvažnijih segmenata rada s volonterima te je odlično polazište za uspješno vođenje volonterskih programa.

U ostalim publikacijama možete pronaći druge vrijedne teme kao što su volontiranje s različitim skupinama korisnika, inkluzivno volontiranje, rezultati istraživanja, priručnici za volontere...

******

Korisna literatura za menadžment volontera/ki (za koordinatore/ice)

Istraživanja i literatura na temu volonterstva 

Korisna literatura za razvoj školskih volonterskih programa

Korisna literatura o volontiranju mladih

Korisna literatura o volonterstvu za socijalne ustanove

Korisna literatura za inkluzivno volontiranje

Korisna literatura za kooroprativno volontiranje (volontiranje zaposlenika profitnog sektora)

******

Studentski radovi

*****

Naslove publikacija kojih nema na internetu, napisane su na stranim jezicima ili su u manjoj mjeri povezane s volonterstvom, možete pogledati ovdje: 

Ostala literatura o volonterstvu (141.7 KB)