Volonterski centar Istra

100 milja Istre

Adresa: Muntriljska 3
Grad: Pazin i okolica
Poštanski broj: 52100
Kontakt osoba: Barbara Spremo Hodzic
Telefon: 621004
Fax: 621004
Mobitel: 098 224744
E-mail: barbara.spremo@gmail.com
Web site: http://www.istria100.com/
Opis: 100 milja Istre je trail utrka najveća tog karaktera u regiji i šire čiji su organizatori SD Trickeri te SRK Alba. Na drugom izdanju utrke je nastupilo čak 496 natjecatelja iz 22 države, a ove godine se očekuje broj od 800-1000 natjecatelja iz 40-ak zemalja.
U neprestanom procesu inovacija i promišljanja, a sve na osnovu reakcija i prijedloga samih natjecatelja, u trećem izdanju utrke vas čekaju novosti. To se prvenstveno odnosi na broj utrka stoga umjesto prošlogodišnjih četiri, nudimo čak pet različitih utrka, tri za prave ultraše, jednu za one koji će to tek postati i jedan slatki city cestovni trail.
Nedvojbeno, organizacija ovakve utrke je za nas velika čast, a posebno nam je zadovoljstvo što se utrka odvija na području Istre, pravog dragulja koji, osim već dobro poznatih turističkih resursa, ima itekako puno ponuditi i u aspektu traila i srodnih aktivnosti.
Potrebe za volonterima: Protekle smo godine imali na raspolaganju 160 volontera,a ove godine potreba nam je za njih 250. Svaki volonter dobiva majicu ili bez rukavnik, majicu sa kraktim rukavima te topli obrok.
Specifičnosti volontiranja: Od volontera se očekuje da dođu na svoju poziciju u predviđeno vrijeme i da tamo ostanu sve dok za to bude potrebno. Pritom se posebno naglašava da trebaju pružati potporu natjecateljima te da svojom ljubaznošću i susretljivošću stvore pozitivnu atmosferu od koje ovisi uspjeh ovog natjecanja.
Osnovni zadatak jest da se kontrolira prolazak natjecatelja. U tu svrhu, prilikom preuzimanja materijala,volonteri dobivaju i startne liste na kojima će se zaokruživati startni brojevi ispred natjecatelja te označavati njihov prolazak. Oni volonteri koji će bti stacionirani na okrijepnim stanicama, osim gore navedenog, imati će zadatak i pobrinuti se za okrijepu natjecatelja, na kojima će hrana i sve potrebno biti dostavljeno..
Volonteri će bti potrebni na samom cilju i startu na kojima su bitne same pripreme istih te posebice na cilju u Umagu na kojemu će se morati brinuti o natjecateljima nakon utrke, o njihovim potrebama te o svim preostalim zadacima koje će svaki volonter pravovremeno dobiti na znanje.
Za sve željne volontiranja na 100 milja Istre prijave idu na slijedeći link:
https://docs.google.com/forms/d/1a4cSOpRQEt5FjIhMU5Lp6l4RrJ_7R4aCAOIpVM5eIsc/viewform

Volonterska mjesta

Trenutno nema projekata.