Volonterski centar Istra

Astronomsko društvo Višnjan

Adresa: Istarska 5
Grad: Višnjan i okolica
Poštanski broj: 52463
Kontakt osoba: Gordana Ruso
Telefon: 052 449 212
Fax: 052 449 212
Mobitel: 091 449 1788
E-mail: info@astro.hr
Web site: http://www.astro.hr/
Opis: Udruga Astronomsko društvo Višnjan osnovana je 1976. godine i tijekom svojih skoro četrdeset godina postojanja, ostvarila je zavidne uspjehe u znanstveno-edukacijskom radu. Osnivač Višnjanske škole astronomije (VSA) i Ljetnih škola znanosti (Summer school of science – S3,), pokretač znanstveno-šumskog vrtića i školskih klubova istraživača. Osnivači Udruge zaslužni su za otkrivanje 1750 nebeskih tijela te je time Zvjezdarnica Višnjan svojevremeno svrstana u jednu od tri najproduktivnijih zvjezdarnica na svijetu. Nekoliko asteroida nosi nazive našeg podneblja: Višnjan, Istra, Poreč, te neki nose i nazive otkrivača poput Korlević i Jurić.
Potrebe za volonterima: Potrebe za volonterima u udruzi Astronomsko društvo Višnjan odnose se na organizaciju i provedbu ljetnih škola znanosti i astronomije te ekološko-znanstvenih radionica za djecu predškolske dobi. Također postoji potreba za angažiranjem volontera za rad oko teleskopa na Zvjezdarnici Tičan, kao i za pomoć oko organizacije i provedbe astroturističkih edukacijskih programa.
Specifičnosti volontiranja: Specifičnost volontiranja u našoj udruzi je ta da se veliki dio rada odnosi na rad sa djecom i mladima te utoliko treba ispuniti sve potrebne uvjete propisane Zakonom o volonterstvu.

Volonterska mjesta

Trenutno nema projekata.