Volonterski centar Istra

Dom za starije i nemoćne osobe Poreč

Adresa: Ul. Maura Gioseffija 2, 52440 Poreč
Grad: Poreč i okolica
Poštanski broj: 52440
Kontakt osoba: Edita Tavra
Telefon: 052/423-282, 433-952
Fax: 052/423-283
Mobitel: 091/ 423 2829
E-mail: soc.radnik@dom-porec.hr
Web site: http://www.dom-porec.hr/
Opis: Dom Poreč je javna ustanova namijenjena građanima starije životne dobi, s ciljem podizanja njihove kvalitete života te pružanja zdravstvene i socijalne pomoći.
Područja rada obuhvaćaju:
Institucionalnu skrb koja se sastoji od stalnog smještaja korisnika u Domu (86 korisnika) i programa dnevnog i poludnevnog boravka koji broji 15 korisnika.
Vaninstitucionalna skrb uključuje programe namijenjene korisnicima koji žive u svojim kućama, a obuhvaća Hospicij - kućnu skrb i brigu o starijim i nemoćnim osobama u njihovim kućama; medicinsku rekreaciju za starije osobe po mjesnim odborima Grada Poreča te pripremu i dostavu toplog obroka dnevno za starije i nemoćne osobe u programu socijalne skrbi.
Dom nastoji pružiti različite oblike aktivnog provođenja slobodnog vremena korisnika radi unaprjeđenja njihove kvalitete života, poboljšanja stanja i funkcije lokomotornog sustava, te prilagodbe nastalim promjenama, ovisno o psihofizičkim mogućnostima korisnika usluga Doma.
Potrebe za volonterima: Volontere rado ugošćujemo na kreativnim radionicama i svim oblicima kvalitetnog provođenja slobodnog vremena naših korisnika.
Svirače, plesače, volontere u molitvenoj grupi, frizere, kozmetičare...
Specifičnosti volontiranja: Direktan rad s korisnicima zahtijeva mnogo vještine, spretnosti i prilagođavanja različitim karakterima korisnika, stoga je važno poznavanje osnova komunikacije ili želja i motivacija za učenjem o njoj.
Osobe starije životne dobi vole biti okružene toplim i otvorenim osobama koje će ih biti spremne saslušati.

Volonterska mjesta

Volontersko mjesto Lokacija Period
Volonter/ka za učenje hrvatskog jezika Poreč i okolica 01.03.2017 - 31.01.2018
Volonter/ka asistent/ica kreativnih radionica Poreč i okolica 01.04.2017 - 01.02.2018