Volonterski centar Istra

DTI Društvo tjelesnih invalida Pazin

Adresa: 154.Brigade hrvatske vojske 3,52000 Pazin
Grad: Pazin i okolica
Poštanski broj: 52100
Kontakt osoba: Gracijano Turčinović
Telefon: 052 621 801
Fax: 052 621 801
Mobitel: 091 595 1679
E-mail: pazindti@gmail.com
Opis: Društvo tjelesnih invalida Pazin je udruga koja djeluje na području Središnje Istre (Grad Pazin, Općine: Cerovlje, Lupoglav, Gračišće, Tinjan, Sv. Petar u Šumi, Motovun, Karojba), a okuplja osobe s tjelesnim invaliditetom sa najmanje 40% invaliditeta. Udruga trenutno broji 104 člana sa stalnom tendencijom povećanja broja članova.

- Svakodnevnim kontaktima sa članovima udruge uvidjeli smo da su mnogi od njih usamljeni, loše integrirani u društvo, da imaju nedostatnu komunikaciju van obiteljskog okruženja, te da se nedovoljno uključuju u razne aktivnosti osobito društvene, edukativne i sportsko-rekreativne. Sve to doprinosi osjećaju usamljenosti i dovodi do zapadanja u depresivna stanja. Integraciju u društvo otežavaju i arhitektonske prepreke koje osobama s invaliditetom onemogućavaju pristup mnogim ustanovama, institucijama i javnim kulturno-zabavnim sadržajima.
- Nesnalaženje u ostvarivanju prava iz zdravstvenog sustava i zakonske povlastice (nabava oznake invalidnosti za motorna vozila, cestarina, rtv pristojba, telefonska pretplata) i pomoć pri ostvarivanju istih također su dio potreba našeg članstva.
Udruga pomaže u ostvarenju Prava njihovih članova, vrši usluge prijevoza u zdravstvene ustanove i pomaže članovima u nabavci namirnica.
Udruga je aktivno provodi svoje aktivnosti od 2004. godine.
Potrebe za volonterima: Udruga je do sada u svoj rad uključivala volontere po potrebi. Najčešće kada brojnim javnim programima i aktivnostima obilježavamo 07. travnja-Svjetski dan zdravlja (humanitarne izložbe radova članova udruge i prijatelja, biciklijada) kao i 03. prosinca-Međunarodni dan osoba s invaliditetom (utrka-biciklijada, koncert glazbenih amatera s istarskog područja).
Specifičnosti volontiranja: Osobe senzibilizirane za rad sa osobama sa raznim oblicima invaliditeta koje po nalogu Udruge i kada se za njima pokaže potreba budu spremni volontirati u akcijama koje provodi udruga ( posjet članovima, pomoć u kući, prilikom organiziranja biciklijade i humanitarnog koncerta, te prema ostalim potrebama Udruge ).

Volonterska mjesta

Trenutno nema projekata.