Volonterski centar Istra

Gradska knjižnica Novigrad-Cittanova

Adresa: Rivarela 7, 52466 Novigrad-Cittanova
Grad: Novigrad i okolica
Poštanski broj:
Kontakt osoba: Morena Moferdin
Telefon: 052/729-040
Fax: 050/729-041
Mobitel: 099/257-61-74
E-mail: m.moferdin@knjiznicanovigrad.hr
Web site: https://www.facebook.com/knjiznica.novigrad
Opis: Gradska knjižnica je javna ustanova osnovana za trajno obavljanje knjižnične djelatnosti na području Grada Novigrada. Knjižnična djelatnost obuhvaća: nabava knjižnične građe, sakupljanje, sređivanje, stručna obrada, čuvanje i zaštita knjižne građe koja je kulturno dobro; sudjelovanje u izradi skupnih kataloga i baza podataka, osiguravanje korištenja i posudbe knjižnične građe, protok informacija, poticanje i pomoć korisnicima pri izboru i korištenju knjižnične građe, informacijskih pomagala i izvora,itd.

Građanska inicijativa Ajmo svi na trg! – Andemo tutti in piazza! osnovana je pri Gradskoj knjižnici Novigrad-Cittanova s ciljem oživljavanja glavnog novigradskog trga (Veliki trg) u zimskim mjesecima.

Akcijom ličenja 350 m2 asfalta na glavnom trgu (od zvonika prema gradskim zidinama) te postavljanjem znakova za potrebe poligona za edukaciju djece u prometu inicijativa želi educirati djecu o pravilima ponašanja u prometu, a neposredno vratiti život na Veliki trg u Novigradu u zimskim mjesecima. Projekt poligona izradit će studenti i profesori Fakulteta prometnih znanosti iz Zagreba, a 20 novigradskih volontera i 20 predškolaraca će zajedno bojati površinu asfalta kako bi na njoj bili prikazani kružni tok, pješački prijelazi, križanja i parkiralište za dječje bicikle, sve sukladno projektu. Cijeli poligon bit će u malim, dječjim dimenzijama i biti dostupan djeci cijeli dan.

S idejom postavljanja poligona za edukaciju djece u prometu javili smo se na natječaj Naš doprinos zajednici kojeg je raspisala Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz Pule te je projekt odobren.

Akcija bojanja asfalta trebala bi biti krajem studenog 2013.
Potrebe za volonterima: Trebamo 30 volontera koji će raditi u smjenama, svaki po 4 sata, jedan dan (subota ili nedjelja), najvjerojatnije krajem studenog 2013.
Volonteri će dobiti volonterske knjižice na dar.
Osigurane su marende i sokovi, kao i sav potreban materijal za bojanje.
Nije potrebno predznanje, samo dobra volja.
Specifičnosti volontiranja: Volontiranje na otvorenom, bojama za asfalt.

Volonterska mjesta

Trenutno nema projekata.