Volonterski centar Istra

Gradsko društvo Crvenog križa Buje

Adresa: 1. svibnja 9
Grad: Umag i okolica
Poštanski broj: 52470
Kontakt osoba: Hrvoje Kovačević Željko Napravnik Nicole Caterina
Telefon: 052 / 772 446
Fax: 052 / 772 446
Mobitel: 095-5882697
E-mail: crvenikrizbujstine@gmail.com
Web site: http://crvenikrizbujstine.wix.com/gdck
Opis: Crveni križ Bujštine je organizacija za promicanje humanitarnih ciljeva i provođenje akcija od opće koristi, koja djeluje na osnovi misije i načela Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca i uživa posebnu zaštitu i skrb Republike Hrvatske.

Organizacija djeluje u Istarskoj županiji na području grada Umaga, Novigrada i Buja i općina: Brtonigla, Grožnjan i Oprtalj .

Crveni križ Bujštine provodi djelatnosti koje proizlaze iz Ženevskih konvencija i Dopunskih protokola, Statuta Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca i zaključaka međunarodnih konferencija Crvenog križa i Crvenog polumjeseca prenijetih na nacionalna društva Crvenog križa. Crveni križ Bujštine obavlja javne ovlasti i poslove ustanovljene Zakonom o Hrvatskom Crvenom križu, Statutom Hrvatskog Crvenog križa
Potrebe za volonterima: Crveni križ Bujštine ima širok spektar djelatnosti i stalno radi na proširenju postojećih aktivnosti ali i osmišljavanju novih, te iz tih razloga potreba za volonterima je velika i bez njih naše aktivnosti ne bi se mogle obavljati.
Osnovne djelatnosti koje obavljamo uz pomoć volontera jesu :
dobrovoljno darivanje krvi , socijalni programi , služba traženja, rad s mladima kroz radionice i edukacije, zdravstvena preventiva, prva pomoć, priprema za djelovanje u katastrofama i drugim izvanrednim situacijama.
Volontiranje je za sve programe kratkotrajno, a svi volonteri prolaze edukaciju "Crveni križ - moja organizacija" te tečaj prve pomoći.
Ovisno o programu, potrebni su nam volonteri različitih struka, vještina i dobi.
Specifičnosti volontiranja: Naša je organizacija temeljena na radu za opće dobro u lokalnoj i široj zajednici.
Tražimo volontere koji svojim znanjima i vještinama, sukladno mogućnostima i našim potrebama, žele pridonijeti stvaranju pozitivnog okruženja.
Nudimo specifične edukacije sukladno sklonostima, podršku u realizaciji ideja koje pridonose ostvarenju naših ciljeva, stjecanje novih znanja, poznanstava i iskustava, i ugodnu radnu atmosferu.
Jedan volonter može odabrati i više volonterskih pozicija.

Volonterska mjesta

Trenutno nema projekata.