Volonterski centar Istra

Muzej grada Umaga

Adresa: Trg sv. Martina 1
Grad: Umag i okolica
Poštanski broj: 52470
Kontakt osoba: Biljana Bojić
Telefon: 052 720 386
Fax: 052 720 385
Mobitel: 098 225 982
E-mail: muzej.grada.umaga@pu.t-com.hr
Opis: Muzej grada Umaga smješten je na krajnjem jugozapadnom dijelu povijesne jezgre grada Umaga, na Trgu Sv. Martina, unutar srednjovjekovne obrambene kule iz 14. stoljeća. Kula je ujedno i najstariji povijesni objekt u Umagu i danas u upotrebi.
Tip muzeja: opći, gradski
Osnivač: Grad Umag
Godina osnutka: 2000.
Stalni postav: u pripremiMuzej grada Umaga kao viziju ima kontinuirano skrb za kulturnu baštinu u okviru zajednice Grada Umaga. Razvijanje projekata očuvanja, valorizacije i prezentacije kulturne baštine kao dio projekata od strateškog interesa za Grad Umag. Odgovornost muzejske djelatnosti u suvremeno društvu proteže se na širu zajednicu, nacionalno i internacionalno okuženje, posebno u rješavanju globalnih pitanja i problema koji postaju i lokalno relevantni
Potrebe za volonterima: Potrebe za volonterima na projektu SEPOMAIA VIVA- međunarodni festival antike, koji se ove godine održava u 14 ediciji od 27. i 28. 7. u povijesnoj jezgri grada Umaga.

Potrebna su nam 4 volontera za postavljanje festivala na ulicama grada, za rad na štandovima prilikom prodaje muzejskih suvenira, informiranje i komunikacija s posjetiteljima, u popodnevnim satima od 18:00 do 23:00
Specifičnosti volontiranja: Vedre i znatiželjne osobe, rad na štandovima- komunikacija s posjetiteljima, ljubitelji povijesti i kulture, prostorno poznavanje Umaga, odgovornost prema poslu.

I da bitno službena odjeća u projektu je antička odjeća koju muzej osigurava za rad na projektu.

Volonterska mjesta

Trenutno nema projekata.