Volonterski centar Istra

Savez udruga Rojca

Adresa: Gajeva 3, Pula
Grad: Pula i okolica
Poštanski broj: 52100
Kontakt osoba: Andrea Budić
Telefon: ---
Fax: ---
Mobitel: 0989344581
E-mail: evs.surojc@gmail.com
Web site: http://rojcnet.pula.org/
Opis: Savez udruga Rojca osnovan je kao mreža udruga Društvenog centra Rojc koja okuplja, predstavlja, zastupa zajedničke interese te potiče suradnju udruga iz DC Rojc i angažirano djeluje u zajednici.

Glavne djelatnosti Saveza udruga Rojca su: upravljanje javnim prostorima Rojca - Dnevni boravak i unutarnje dvorište; razvijanje radija zajednice Radio Rojc; programi razvoja zajednice; participativno upravljanje; umrežavanje s ostalim kulturnim i društvenim centrima te njegovanje odnosa s istima; volonterski program Europskih snaga solidarnosti.

Savez udruga Rojca formirao je vrstu civilno-javnog partnerstva s Gradom Pulom i zajedno suupravljaju centrom i potiču njegov razvoj.

Ciljevi Saveza udruga Rojca su : osnaživanje suradnje i iniciranje zajedničkih programa udruga sa sjedištem u Društvenom centru Rojc uz zagovaranje i promicanje principa uvažavanja različitosti, solidarnosti i suradnje; uspostavljanje učinkovite i kontinuirane komunikacije, informiranja i edukacije udruga te međusektorske suradnje i unaprijeđenje upravljanja i uvjeta rada u Društvenom centru Rojcu utemeljenom na sudioničkom modelu upravljanja u suradnji s Gradom Pulom.
Potrebe za volonterima: Savez udruga Rojca ima potrebu za volonterima koji bi bili uključeni u aktivnostima vezanim uz podršku zajednici, razvijanju radija zajednice Radio Rojca te provedbom događaja u zajednici.

Tražimo volontere koji bi sa svojim inovativnim načinom razmišljanja detektirali i aktivirali potencijale zajednice.
Specifičnosti volontiranja: - rad na info punktu
- dijeljenje programa i ostalih promotivnih materijala
- usmjeravanje posjetitelja do prostora pojedinih udruga
- komunikacija s posjetiteljima vezano uz program i sadržaje koje nude udruge
- tehnička podrška
- slaganje stolica i stolova

Volonterska mjesta

Volontersko mjesto Lokacija Period
Postani volonter Akcije Rojc! Pula i okolica 16.12.2015 - 19.12.2015