Volonterski centar Istra

Studijski institut za novinarstvo, kulturu i obrazovanje

Adresa: Mihanovićeva 10, Virovitica
Grad: Pula i okolica
Poštanski broj: 52100
Kontakt osoba: Goran Gazdek
Telefon: +385 33 295 372
Fax: +385 33 295 372
Mobitel: +385 99 77 23 476
E-mail: framafu.fest@gmail.com
Opis: Studijski institut za novinarstvo, kulturu i obrazovanje (skraćeni naziv: SINKO Institut) osnovan je 6. srpnja 2015., sa sjedištem u Virovitici.

Cilj i svrha osnivanja Instituta je stvaranje kompetencijskog centra izvrsnosti za istraživanje i razvoj u oblasti novinarstva, kulture i obrazovanja, uz poticanje vrijednosti znanja, inovativnosti, profesionalnosti i globalne suradnje, s posebnim naglaskom na razvoj stručnih resursa i ljudskih potencijala u Gradu Virovitici i Virovitičko podravskoj županiji.

Članovi Instituta su profesionalnii novinari, kulturni i prosvjetni djelatnici sa bogatim iskustvom u organizaciji, vođenju i upravljanju.

SINKO Institut je samostalna, neporfitna, nevladina organizacija, registriran pri Uredu državne uprave Virovitičko-podravske županije kao udruga građana, i djeluje na području cijele Hrvatske.

Studijski institut za novinarstvo kulturu i obrazovanje (SINKO INSTITUT) već četvrtu godinu uspješno organizira festival reportaže i reportera Fra Ma Fu. Od ove godine festival nastavlja svoj život u Fažani i na Brijunima. To je četverodnevni festival koji nosi ime oca hrvatske, možemo kazati i jugoslavenske turističke reportaže Franje Martina Fuisa koji je radio tridesetih godina prošloga stoljeća, a poginuo je u avionskoj nesreći godine 1943. iznad Plitvica.

Potpisivao se skraćenicom svoga imena Fra Ma Fu i otud i ime našega festivala. Festival se sastoji od niza izložbi, filmskih projekcija, okruglih stolova i radionica za djecu, mlade i studente. Našu novinarsku radionicu vode vrsni predavači počevši od dr.sc. Mirka Mlakara, profesora predavača i novinara, preko vrsnog reportera i bivšeg predsjednika Hrvatskog novinarskog društva Saše Lekovića i brojnih gostiju. Festivalu prisustvuju novinari iz 12 europskih zemalja, a središnja nit vodilja kroz sve programe je turizam i turistička reportaža.
Festival se ove godine održava u Fažani i na Brijunima od 20. do 23. rujna.

Više na www.framafu.com (stranica je u redizajnu do 16. kolovoza)
Potrebe za volonterima: Na festivalu nam je potrebno trideset volontera
Specifičnosti volontiranja: Naši volonteri bi uz Hrvatski morali govoriti bar još jedan od jezika (talijanski, njemački ili engleski).

Volontirati mogu biti osobe starije od 18 godina koje su spremne na nove izazove i stjecanja novih iskustava. Da bi mogli konkurirati potrebno je pravilno ispuniti prijavnicu, ogovoriti na sva pitanja i na vrijeme je dostaviti direkciji Festivala. Nepotpune prijave nećemo uzimati u obzir. Trebamo entuzijazam, energiju, fleksibilnost i pouzdanost. Volonteri kao i ostala festivalska ekipa tih nekoliko dana na raspolaganju su našim gostima i sudionicima festivala od prvog jutarnjeg do zadnjeg večernjeg programa što ne znači da tijekom dana neće biti prilike za odmor i uživanje u ljepotama Fažane, izletima koje ćemo organizirati, druženju i festivalskom programu.
Voditelj volontera će pojašnjavati obaveze i praviti dnevni plan aktivnosti prilagođeno interesima i vještinama pojedinaca, a po potrebi rasporedit će ih i na druga mjesta. Poželjno je poznavanje stranih jezika jer će među sudionicima, gostima i publikom biti i stranaca. Zaduženja će biti različita – netko će sudionicima dijeliti poklon pakete, netko stajati na ulazu u dvorane gdje se održavaju programi, a netko prodavati ulaznice ili suvenire.
Volonteri sve vrijeme boravka u Fažani imaju osiguran smještaj i obroke. Svaki volonter dobiva akreditaciju koja će biti njegova festivalska identifikacijska isprava. Svi volonteri su obavezni doći dan prije službenog početka festivala i ostati dan nakon završetka. Priprema novog festivala počinje čim završi aktualni pa postoji mogućnost da volontere angažiramo i tijekom godine.
Natječaj za volontere objavljujemo na našoj web stranici, društvenim mrežama, web stranici Hrvatskog novinarskog društva i Općine Fažana i Volonterskog centra Istre. Desetak dana nakon što završi rok za prijavu obavještavamo kandidate da su primljeni, a popis objavljujemo na našoj web stranici.

Volonterska mjesta

Volontersko mjesto Lokacija Period
Fra Ma Fu festival Pula i okolica 17.09.2018 - 24.09.2018