Volonterski centar Istra

Udruga za promicanje edukacije u prirodi „Drijade“

Adresa: Istarska 13
Grad: Poreč i okolica
Poštanski broj: 52440
Kontakt osoba: Anđelika Ritossa
Telefon: /
Fax: /
Mobitel: 0919188144
E-mail: udruga.drijade@gmail.com
Opis: Udruga za promicanje edukacije u prirodi „Drijade“ novoosnovana je udruga sa sjedištem u Općini Tar-Vabriga, a djeluje na području Istarske županije s ciljem boravka i edukacije djece na otvorenom.

Udruga provodi tjedne kreativne, znanstvene i izviđačke radionice u prirodi za djecu predškolske i rane školske dobi (6-11 godina).
Spontano, kreativno zamišljenim radionicama djeca će naučiti nešto novo o sebi, o drugima i važnosti timskog rada te međusobnoj povezanosti prirode i čovjeka kao temelja za stvaranje kvalitetne budućnosti. Uz sve navedeno, dijete će stvoriti svijest o važnosti očuvanja okoliša za budućnost.

Ciljevi Udruge su: poticati i promicati edukacijske aktivnosti i odgojno-obrazovni rad u prirodi, poticanje, razvijanje i unapređenje ekoloških aktivnosti s ciljem očuvanja okoliša, promicati zdrav način života i zaštitu prirode, razvijanje programa edukacije u prirodi i šumske pedagogije u suradnji s odgojno-obrazovnim ustanovama, poticati kreativni rad i darovitost djece, usvojiti pozitivne društvene vrijednosti i promicati slobodno kreativno i kulturno izražavanje djece i roditelja, poticanje djece i mladih na aktivno sudjelovanje u društvu, uključivati volontere/ke u aktivnosti Udruge i promicati vrijednost volontiranja u zajednici.
Potrebe za volonterima: Tražimo asistente edukatorima u radionicama za djecu predškolske i rane školske dobi, koje će se odvijati svaki tjedan na području općine Tar-Vabriga i okolici. Cilj je promicanje edukacijskih i ekoloških aktivnosti u prirodi. Nisu potrebna prethodna znanja i vještine već ljubav i poštovanje prema prirodi, radu s djecom, timski duh i dobra volja. Prije početka volontiranja obavlja se razgovor i upoznaje s radom, vizijama i timom. Volonterski rad prati i procijenjuje tim s kojim radi, te volonter vrši samoprocjenu.
Specifičnosti volontiranja: Specifičnost volontiranja u udruzi očituje se u radu s djecom i mladima te je stoga potrebno ispuniti posebne uvjete u smislu Zakona o volonterstvu.

Volonterska mjesta

Volontersko mjesto Lokacija Period
Asistent u radionicama Poreč i okolica 08.09.2021 - 31.05.2022