Volonterski centar Istra

Fra Ma Fu festival

Organizator: Studijski institut za novinarstvo, kulturu i obrazovanje
Lokacija: Pula i okolica
Ciljani broj volontera: 30
Kontakt (osoba): Goran Gazdek +385 99 77 23 476 framafu.fest@gmail.com
Web: https://framafu.com/
Period: 17.09.2018 - 24.09.2018
Učestalost: 9 sati dnevno uz pauzu od 4 sata ili smjenski po sedam sati
Opis volonterskog mjesta: Studijski institut za novinarstvo kulturu i obrazovanje (SINKO INSTITUT) već četvrtu godinu uspješno organizira festival reportaže i reportera Fra Ma Fu. Od ove godine festival nastavlja svoj život u Fažani i na Brijunima. To je četverodnevni festival koji nosi ime oca hrvatske, možemo kazati i jugoslavenske turističke reportaže Franje Martina Fuisa koji je radio tridesetih godina prošloga stoljeća, a poginuo je u avionskoj nesreći godine 1943. iznad Plitvica.
Potpisivao se skraćenicom svoga imena Fra Ma Fu i otud i ime našega festivala. Festival se sastoji od niza izložbi, filmskih projekcija, okruglih stolova i radionica za djecu, mlade i studente. Tu su i kazališne predstave, interaktivni performansi, koncerti, nastupi verglaških skupina, donatorski bal tridesetih godina i još mnogo toga na tri pozornice smještene na tri fažanska trga, u multimedijalnom centru Fažana i na Brijunima. Naš poznati fotograf Šime Strikoman već tradicionalno snima našu festivalsku milenijsku fotografiju, ove godine s motivom Mate Parlova , a na snimanju sudjeluju svi sudionici festivala i građani. Našu novinarsku radionicu vode vrsni predavači počevši od dr.sc. Mirka Mlakara, profesora predavača i novinara, preko vrsnog reportera i bivšeg predsjednika Hrvatskog novinarskog društva Saše Lekovića i brojnih gostiju. Festivalu prisustvuju novinari iz 12 europskih zemalja, a središnja nit vodilja kroz sve programe je turizam i turistička reportaža i multimedija.
Potrebne vještine: Komunikativnost, fleksibilnost, organiziranost i prilagodljivost raznim nepredvidljivim situacijama kakve su moguće na ovakvom velikom festivalskom događanju s više od 300 sudionika i gostiju.
Posebni zahtjevi: Dobro vladanje bar jednim stranim jezikom, poželjno engleskim, no dobrodošao je i njemački i talijanski jezik.
Komentar organizatora: Pozivamo vas da se pridružite našem uigranom timu i zajedno sa nama stvarate sadržajem jedinstveni festival u Europi. Svaki volonter dobit će festivalsku majicu, ili dvije, ovisno o potrebama.

Poslovi: Pisanje vijesti za festivalski portal i društvene mreže (uz
mentore)

Rad u PRESS centru festivala

Briga o gostima festivala i njihovom smještaju, transportu s
Brijuna u Fažanu i natrag

Rad na festivalskim štandovima

Pomoć pri realizaciji sadržaja na trgovima i ostalim
festivalskim mjestima

Usmjeravanje posjetitelja i gostiju do festivalskih punktova

Jednako tako osigurali smo jedan ili dva obroka za svakog volontera, ovisno kakvu smjenu radi. Dobit će festivalsku akreditaciju s kojom može pratiti sve festivalske programe i pristupiti svim sadržajima.

Smještaj je osiguran.
Kategorije volonterskih mjesta: Edukacija, Umjetnost i kultura, Mediji
Prijavljeni volonteri: Trenutno nema prijavljenih volontera