Volonterski centar Istra

Hoditi i zdravi biti

Organizator: Volonterski centar Istra
Lokacija: Pula i okolica
Ciljani broj volontera: 15
Kontakt (osoba): Elvis Fekete, elvis@vci.hr, 099 211 0754 097 6766 252, 097 671 3214 vci@vci.hr
Web: http://www.vci.hr/
Period: 18.05.2014 - 18.05.2014
Učestalost: jednokratno
Opis volonterskog mjesta: Zdravstveno-rekreativnu manifestaciju 'HODITI I ZDRAVI BITI – LA SALUTE VIENE CAMMINANDO' organizira Istarska županija u suradnji s Gradom Pulom i udrugom Infinitus te uz podršku Volonterskog centra Istra i brojnih drugih organizacija. "Hoditi i zdravi biti" prvi je ovakav projekt u Istri čiji je cilj promocija kretanja kao jednostavne aktivnosti koja doprinosi prevenciji kardiovaskularnih bolesti i općenito zdravijem životu.

Velika "šetnja" dogodit će se u nedjelju, 18.05.2014. godine, u Puli. Od 10 do 12 sati šetnja će okupiti veliki broj građana svih dobi i hodačkih kondicija u zabavno- rekreativno- zdravstveno druženje na ulicama Pule. Šetnja započinje ispred pulskog amfiteatra i završava se u samoj Areni u kojoj će se predstaviti ustanove i udruge koje provode aktivnosti promoviranja zdravih stilova života i prevencije bolesti.
Ovom akcijom Volonterski centar Istra ujedno najavljuje i otvara nacionalnu kampanju "Hrvatska volontira" koja će trajati od 19. do 24. svibnja 2014.

Zadaci volontera:
- 17.05. prisustvovati koordinacijskom sastanku svih volontera koji sljedeći dan sudjeluju u akciji,
- 18.05., od 9 do 13 sati osiguravati prometnice koje su dio hodačke trase (uz pomoć Prometne policije), sudionicima olakšavati kretanje trasom, dijeliti vodu i promotivne materijale i drugi zadaci sa svrhom uspješne provedbe šetnje (u dogovoru s koordinatorom)
Potrebne vještine: Kod ovog zadatka od volontera trebamo veliku razinu odgovornosti, posebno kod pomoći starijim osobama ili osobama s poteškoćama u kretanju, ali i opuštenost u duhu same manifestacije.

Pridržavanje dogovorenog rasporeda i komunikacija s koordinatorom ključni su za uspjeh manifestacije i sigurnost volontera i sudionika šetnje.

Prednost će imati volonterke i volonteri koji su sudjelovali u promotivnim aktivnostima prije same manifestacije "Hoditi i zdravi biti" (4 subote zaredom u središtu Pule).
Posebni zahtjevi: Volonterke i volonteri se mole da se zaštite od sunca :)
Komentar organizatora: Svi volonteri dobit će prigodne poklone kao što su promotivne marame, majice i sl. Osigurana voda i druga osvježenja.
Kategorije volonterskih mjesta: Ostalo
Prijavljeni volonteri: Danijela