Volonterski centar Istra

Kamp Učka 360°- Vratimo livade leptirima!

Organizator: Udruga Biom
Lokacija: Labin i okolica
Ciljani broj volontera: 13
Kontakt (osoba): Tena Milicevic 0981608182 tena.milicevic@biom.hr
Web: http://www.biom.hr/
Period: 03.07.2019 - 31.07.2019
Učestalost: Svaki dan
Opis volonterskog mjesta: Ako želite provesti ljeto kampirajući uz logorsku vatru u Parku prirode Učka, pomoći očuvanju bioraznolikosti ovog područja, upoznati ljude koji dijele vaše vrijednosti navratite na par dana ili ostanite cijeli mjesec u našem robinzonskom kampu.

Kamp i hrana su besplatni!

Kamp vratimo livade leptirima održava se od 1.7 - 31.7.2019. i provodi se kako bi se vrijedni travnjaci očuvali i restaurirali za mnogobrojne vrste leptira, ptica i guštera. Brdovita područja Parka Prirode Učka koja su nekad bila puna života napuštanjem tradicionalnog stočarstva zarastaju i prelaze u šikare i šume. Stoga okupljamo zaljubljenike u prirodu kako bismo zajedno radili i kuhali u prirodi, učili o svijetu koji nas okružuje, vraćali se kroz vrijeme u svijet bez tehnologije i ponekad se okupali u Mošćeničkoj Dragi :)

Djeca i psi su dobrodošli!

Očekuje vas:
Spavanje u šatorima (ukoliko nemate vlastitu opremu, moguća je posudba po prethodnom dogovoru)
Kuha se na logorskoj vatri i plinu (troškove hrane snosi organizator, a svi sudjeluju u pripremi hrane)
Pitka voda iz cisterne
Radne akcije: svaki dan 8-11h i 17-19h
Lokacija - 10 km od Mošćenićke Drage
Potrebne vještine: Spremnost na timski rad
Osnovna fizička sprema
Spremnost na robinzonske uvjete kampa
Posebni zahtjevi: /
Komentar organizatora: Više informacija možete pronaći na Webu: https://www.biom.hr/vijesti/pridruzite-nam-se-volontirajte-i-sudjelujte-u-borbi-za-ocuvanje-bioraznolikosti/
i FB udruge, a ako vas zanima kako je to izgledalo prošle godine pogledajte reportažu o kampu koju je snimio Kanal Ri: https://www.youtube.com/watch?v=YbnlAVQXf7s.

Ukoliko biste se voljeli pridružiti našem volonterskom kampu, popunite prijavnicu:https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdpG2R7AORcRr4hSEhcsFJBuC2W_Po76D86zfWPmAQRfJe1vQ/viewform ili nam se javite na tena.milicevic@biom.hr ako imate dodatnih pitanja.
Kategorije volonterskih mjesta: Očuvanje okoliša
Prijavljeni volonteri: Trenutno nema prijavljenih volontera