Volonterski centar Istra

Suradnik u organizaciji druženja osoba s invaliditetom

Organizator: Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom
Lokacija: Pula i okolica
Ciljani broj volontera: 10
Kontakt (osoba): Zuzana Hoti-Radolović 091 650 55 76 dosti@hi.t-com.hr
Web: http://www.sdtiiz.hr/pula/index.html
Period: 01.07.2018 - 15.07.2018
Učestalost: tijekom organizacije i provedbe aktivnosti
Opis volonterskog mjesta: Na kupalištu Valkane, na njegovu zapadnom dijelu koji je pristupačan osobama s invaliditetom već 20. godinu zaredom organiziramo druženje naših članova i članova srodnih udruga iz IŽ te Čakovca i Rijeke. Radi se o cjelodnevnom druženju i pomoć nam je potrebna pri postavljanju šatora, stolova, stolica, klupa, serviranju i podjeli hrane te u organizaciji sportskih natjecanja u pikadu i visećoj kuglani. Prije samog druženja potrebna nam je pomoć volontera u organizaciji samog druženja.
Potrebne vještine: Nisu potrebna posebna znanja i vještine.
Posebni zahtjevi: Nema posebnih zahtjeva
Komentar organizatora: Već trideset i pet godine naše Društvo svojim radom nastoji poboljšati kvalitetu života osoba s invaliditetom pridajući pritom posebnu pozornost osobama u svakodnevnom životu ovisnim o pomoći druge osobe pri samozbrinjavanju, osobama koje se kreću pomoću invalidskih kolica i ostalim osobama bitno smanjene pokretljivosti s ciljem izjednačavanja mogućnosti osoba s invaliditetom u odnosu na redovnu populaciju.
Jedna od aktivnosti u sklopu programa rada je i organizacija zajedničkih druženja naših članova.
I ove godine, u subotu 8. srpnja, po devetnaesti put, na gradskom kupalištu Valkane, na njegovom zapadnom dijelu koje je arhitektonski prilagođeno osobama smanjene pokretljivosti koje se za kretanje koriste invalidskim kolicima i drugim ortopedskim pomagalima, organizirat ćemo druženje naših članova, kojima će se pridružiti članovi njihovih obitelji te gosti iz srodnih udruga osoba s invaliditetom iz cijele Hrvatske. Većina sudionika su osobe koje se kreću pomoću invalidskih kolica, štapa, štaka ili nekih drugih ortopedskih pomagala, od kojih su neki djelomično ili u potpunosti ovisni o tuđoj pomoći te im je ovo jedna od rijetkih prilika kada izlaze iz svojih domova. Očekujemo kako će na druženju biti oko 150 sudionika.
Kako su naši članovi osobe srednje i starije životne dobi te uz svoj invaliditet boluju od srčanih bolesti, visokog tlaka, dijabetesa, a druženje se održava uz samu morsku obalu potrebna je montirati zaštitu od sunca, šator te klupe i stolove
Kategorije volonterskih mjesta: Osobe s invaliditetom
Prijavljeni volonteri: Dorijana , Svetlana