Volonterski centar Istra

SURADNIK U PROVEDBI AKTIVNOSTI POSJETA ČLANOVIMA

Organizator: Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom
Lokacija: Pula i okolica
Ciljani broj volontera: 5
Kontakt (osoba): Zuzana Hoti-Radolović 091 650 55 76 dti-pula@pu.t-com.hr
Web: http://www.sdtiiz.hr/pula/index.html
Period: 09.01.2018 - 31.12.2018
Učestalost: Jednom do dva puta tjedno
Opis volonterskog mjesta: Članovi naše udruge uglavnom su osobe srednje i starije životne dobi. Govorimo o populaciji koja je u riziku od usamljenosti već samom činjenicom kako su osobe starije životne dobi, a taj se rizik dodatno povećeva kada se uzme u obzir kako su iste te osobe i osobe s invaliditetom. Nadalje, vrlo često te osobe trebaju pomoć u najjednostavnijim životnim situacijama, od odlaska liječniku radi preuzimanja uputnica i recepata, zatim odlaska u trgovinu po osnovne živežne namirnice pa do promjene obične žarulje u stanu ili odnošenja smeća.
Volonterka/volonter posjećivat će jedanput tjedno jednog ili više članova te provoditi sat ili više vremena u razgovoru te pružati pomoć i podršku.
Potrebne vještine: - komunikativnost
- empatija
- razumijevanje
- strpljenje
- položen vozački ispit B kategorija (nije nužno, no ukoliko volonter ima vozačku dozvolu, može se služiti vozilom Društva radi prijevoza korisnika odnosno za obavljanje aktivnosti u korist korisnika).
Posebni zahtjevi: Od volontera se očekuje visoki stupanj odgovornosti budući govorimo o osobama koje teško stječu, no vrlo lako gube povjerenje.
Komentar organizatora: Radi se o dugotrajnom volontiranju.
Kategorije volonterskih mjesta: Osobe s invaliditetom, Djeca s poteškoćama u razvoju, Starije osobe
Prijavljeni volonteri: Trenutno nema prijavljenih volontera