Volonterski centar Istra

Volonter_ka za pružanje pomoći u učenju

Organizator: Volonterski centar Istra
Lokacija: Pula i okolica
Ciljani broj volontera: 10
Kontakt (osoba): Aleksandra Lera i Tihana Fontana 097 671 3214, 097 6766 252 vci@vci.hr
Web: http://www.vci.hr/
Period: 15.03.2021 - 31.12.2022
Učestalost: 3 sata tjedno, uz sudjelovanje u edukaciji i supervizijskim sastancima.
Opis volonterskog mjesta: Volonter_ka za pomoć u učenju pruža kontinuiranu podršku učenicima_cama osnovnih škola koji žive i uče u zahtjevnijim okolnostima. Cilj je takve podrške, kroz strukturirani sadržaj i kvalitetan odnos s volonterom_kom, učenicima_cama omogućiti lakše usvajanje nastavnog gradiva i organiziranje vlastitog procesa učenja, jačanje samopouzdanja i odgovornosti te razvoj drugih vještina za savladavanje izazovnih situacija u školovanju.
Potrebne vještine: Prednost pri uključivanju imaju volonteri_ke koji su tijekom obrazovanja imali priliku pedagoške kompetencije, odnosno volonteri_ke koje imaju radno ili volontersko iskustvo u podučavanju djece.

Od potencijalnih volontera_ki se očekuje:

- interes i spremnost za podučavanje
- odgovornost za izvršavanje preuzetih zadataka
- spremnost za učenje i razvoj osobnih kompetencija
- strpljenje i spremnost za pronalaženje alternativnih rješenja
- uvažavanje i poštivanje individualnih razlika

Posebni zahtjevi: Angažman u trajanju najmanje 3 mjeseca, kontinuirano.
Komentar organizatora: Svi zainteresirani trebaju ispuniti anketu dostupnu ovdje: https://forms.gle/xRZRtfyZKN621anx9 najkasnije 11. rujna 2021.

Obzirom na prirodu volonterske pozicije, očekuje se aktivan angažman volontera_ke u trajanju od najkraće 3 mjeseca. Sa zainteresiranim volonterima_kama provest će se inicijalni intervju.
U svrhu ostvarivanja kvalitetne podrške uključenim učenicima_cama, od volontera_ke se očekuje aktivno sudjelovanje na Općoj informativnoj radionici o volontiranju ("Biti volonter_ka") i specifičnoj edukaciju iz područja razvojne psihologije i psihologije učenja i pamćenja.

Za više informacija o volonterskom mjestu možete se javiti Aleksandri Lera, putem e-maila: vci@vci.hr te broja mobitela 097/671 32 14.
Kategorije volonterskih mjesta: Edukacija, Djeca i mladi, Volonterstvo
Prijavljeni volonteri: Trenutno nema prijavljenih volontera