Volonterski centar Istra

lumina

Nadimak: lumina
Ime: Svetlana
Spol: Žensko
Lokacija: Pula i okolica
Interesi: Moji se hobiji mijenjaju ovisno o mojim mogućnostima, no hobi koji mi je ostao kao stalan je vožnja biciklom, a drugo mjesto zauzeli su trčanje i teretana. Volim hodanje i da mi vrijeme dopušta, sigurno bi bila u nekom planinarskom društvu šetača. Ovako sam zadovoljna i svakodnevnom dugom šetnjom našim morskim obalama.

Interesiraju me putovanja, upoznavanje novih kultura i običaja. Područje moga interesa šaroliko je, volim nove izazove koje ne smatram preprekom već prilikom da nešto naučim.
Ugodno mi je raditi s ljudima i ugodno mi je raditi sa životinjama.
Zanima me područje socijalnog djelovanja, stariji i nemoćni, osobe s invaliditetom te ono što mnogi danas zaboravljaju, humanost i empatija.
Vještine, znanja, zdravstvena ograničenja: Poznajem rad na kompjutoru (Internet), administrativni poslovi (ovisno o potrebama udruge/institucije).
Vješta sam u tipkanju na diktiranje (desetoprsno slijepo tipkanje).
Voditeljica sam projekta pružanja osobne asistencije osobama s invaliditetom.
Imam završenu edukaciju za koordinatora volontera te koordinatora volontera-osoba s invaliditetom, znanja i vještine koje sam naučila prakticiram redovito i u udruzi gdje radim.

Nemam većih zdravstvenih ograničenja, osim problema s kičmom u slučaju nošenja teških predmeta.
Poznavanje talijanskog jezika u govoru i pismu, engleskog i njemačkog jezika u govoru.
Oblici volontiranja koji me zanimaju: Volontiranje u udrugama, Volontiranje u institucijama, Ad-hoc volonterske akcije, Volontiranje u uredu, Ostalo
Područja rada od interesa: Djeca i mladi, Ljudska prava, Kultura i umjetnost, Obrazovanje, Skrb o osobama s posebnim potrebama, Skrb o starijima, Sport, Zdravstvo i socijalna skrb, Zaštita okoliša, Zaštita životinja
Volontira na volonterskim mjestima: Suradnik u organizaciji druženja osoba s invaliditetom