Volonterski centar Istra

Learning by Doing Good: Supporting Learning through Youth-led Community Projects

Projekt Learning by Doing Good: Supporting Learning through Youth-led Community Projects usmjeren je razvoju prakse i kapaciteta partnerskih organizacija u području osiguravanja podrške mladima u provedbi akcija u zajednici, kao alata koji doprinosi i omogućava participativno učenje mladih, kao i razvoj zajednice.

Specifični ciljevi projekta:

  • osnažiti kompetencije osoba koje rade s mladima za osiguravanje podrške procesu samo-usmjeravajućeg učenja mladih kroz osmišljavanje i provedbu inicijativa i akztivnosti u zajednici temeljenih na vodstu mladih (s naglaskom na osnaživanje kompetencija u području participativnog planiranja ciljeva i ishoda te procesa učenja s mladima)
  • osnažiti mlade osobe za samoprocjenu vlastitih potreba i interesa, planiranje ciljeva i ishoda učenja kroz provedbu inicijativa i aktivnosti koje odgovaraju na potrebe zajednice.

Projektne aktivnosti uključuju: međunarodni trening osoba koje rade s mladima, dizajn i provedbu nacionalnih treninga za mlade, mentorirane procese osmišljavanja i provedbe inicijativa i aktivnosti mladih, temeljenih na potrebama zajednice i usklađenih s individualnim ciljevima učenja mladih, te međunarodni studijski i evaluacijski posjet.

Projekt Learning by Doing Good provodi Volonterski centar Istra u partnerstvu s organizacijom Zavod Bob iz Ljubljane, u razdoblju od 1. veljače 2022. do 31. svibnja 2023. godine. Projekt se provodi uz financijsku podršku Europske unije u iznosu od 60.000 eura, kao Ključna aktivnost 210: Mala partnerstva u području mladih, u okviru programa Erasmus+.

Podijeli na:

Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn
Reddit
Email
Print
Scroll to Top