Volonterski centar Istra

Pazi(n) mladi! 2: izrada Lokalnog programa za mlade Grada Pazina 2023. – 2027.

Cilj projekta Pazi(n) mladi! 2: Izrada Lokalnog programa za mlade Grada Pazina 2023. – 2027. je osnažiti i poduprijeti mlade u lokalnoj zajednici te stvoriti poticajno okruženje za njihovo uključivanje u društveni život i procese donošenja odluka u gradu, unaprjeđenjem kompetencija mladih, radnika s mladima i donositelja odluka, a sve u svrhu donošenja Lokalnog programa za mlade Grada Pazina za razdoblje od 2023. do 2027. godine.

Specifični ciljevi projekta:

  • informirati mlade o rezultatima istraživanja i fokusnih grupa provedenih u okviru projekta “Pazi(n) mladi!: jačanje dijaloga mladih i donositelja odluka na lokalnoj razini“ iz 2020./2021. godine,
  • informirati mlade o dijalogu s mladima te ciljevima i važnosti aktivnog uključivanja u donošenje odluka
  • osnažiti mlade za sudjelovanje u procesima donošenja odluka na lokalnoj razini
  • osnažiti i jačati kompetencije osoba koje rade s mladima i donositelja odluka u području uključivanja mladih u procese odlučivanja na lokalnoj razini
  • predstaviti različite metode dijaloga mladih i donositelja odluka tijekom kreiranja Lokalnog programa za mlade
  • izraditi Lokalni program za mlade Grada Pazina 2023. – 2027.

Projekt uključuje aktivnosti osnaživanja različitih ciljanih skupina (osoba koje rade s mladima, članova Vijeća učenika i Savjeta mladih), provedbu radnih skupina u područjima od interesa, izradu, predstavljanje i usvajanje Lokalnog programa za mlade Grada Pazina 2023. – 2027., te aktivnosti u okviru “Akcije za 5!” kojima se izravno doprinosi ostvarivanju nekog od ciljeva i mjera navedenog strateškog dokumenta.

Projekt Pazi(n) mladi! 2: izrada Lokalnog programa Grada Pazina 2023. – 2027. provodi Grad Pazin, u partnerstvu s Centrom za mlade “Alarm”, Društvom “Naša djeca” Pazin, Volonterskim centrom Istra i Udrugom Delta, u razdoblju od 1. siječnja 2022. do 1. srpnja 2023. godine. Projekt se provodi uz financijsku podršku Europske unije, kao Ključna aktivnost 154: Aktivnosti sudjelovanja mladih, u okviru programa Erasmus+.

Podijeli na:

Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn
Reddit
Email
Print
Scroll to Top