Volonterski centar Istra

volonterska akcija “Srce zajednice”

Ovim Vam putem pozivamo naše sugrađanke i sugrađane da se aktivno priključe manifestaciji koju organiziramo u sklopu četrnaeste nacionalne kampanje Hrvatska volontira. Cilj ovogodišnje nacionalne kampanje Hrvatska volontira jest podići svijest javnosti o ključnoj ulozi volontiranja u izgradnji i promoviranju društvenih vrijednosti, s obzirom na to da  volontiranje nije isključivo humanitarni rad, već temeljna snaga koja doprinosi razvoju zajednice, demokraciji, socijalnom osnaživanju i održivom razvoju. Glavni cilj kampanje je povezati što više građana s volonterskim aktivnostima, potaknuti njihov osobni angažman i suradnju s organizacijama civilnog društva kako bi se odgovorilo na različite društvene potrebe. Upravo zato smo, povodom ovogodišnje nacionalne kampanje Hrvatska volontira osmislili jednu malo drugačiju aktivnost – manifestaciju  „Srce zajednice“.

Manifestacija „Srce zajednice“ će se održati u srijedu,  22.05.2024. godine od 16:00 – 20:00 sati, na trgu Nimfej (Flavijevska 2) u Puli,  u neposrednoj blizini sjedišta naše udruge.

Događaj organiziramo u suradnji sa Herculaneom, udrugom ZUM, udrugom Aja, Gimnazijom Pula, Studio more (Likovno kreativna radionica Artić), Domom za odrasle osobe Vila Marija.

U sklopu manifestacije pripremamo niz iznenađenja za naše sugrađane i sugrađanke: u 16 sati održat će se radna akcija uređenja trga u suradnji s Herculaneom d.o.o. i sadnje simboličkog mediteranskog vrta, a od 17 sati Tete i barbe pričalice (volonteri i volonterke koji godinama čitaju djeci koja borave na odjelu pedijatrije u OB Pula) iznimno i po prvi puta izaći će iz bolnice i čitati priče najmlađim posjetiteljima, učenici Gimnazije Pula pripremaju čitav niz iznenađenja (glazbenih i debatnih), Studio more sa svojim malim kreativcima Artićima održat će radionicu izrade oznaka za biljke iz mediteranskog vrta, volonteri i volonterke koji će sudjelovati u ovom događanju predstavit će manje poznate oblike volontiranja poput inkluzivnog volontiranja, Udruga Zum organizirat će eko-swap party (razmjenu odjevnih predmeta).

Pridružite nam se na ovom (ne)poznatom trgu i zasigurno ćemo „Srcem zajednice“ izmamiti osmjeh na vaša lica i zajednički pokazati kako aktivno sudjelovanje građana i građanki i volontiranje generira važne vrijednosti koje doprinose razvoju zajednice.

Podijeli na:

Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn
Reddit
Email
Print
Scroll to Top