Volonterski centar Istra

Dan pripreme Akcije za 5!

U ponedjeljak, 30. siječnja 2023. Aleksandra je, u Pazinu, sudjelovala u Danu pripreme Akcije za 5! s 26 učenika Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Pazin, Pazinskog kolegija-klasične gimnazije i Osnovne škole Vladimira Gortana te predstavnicima donoisteljima odluka – pročelnicima i službenicima različitih upravnih odjela Grada Pazina.

Sudionicima je predstavljen proces izrade te ciljevi, mjere i aktivnosti novousvojenog Lokalnog programa za mlade Grada Pazina 2023.-2027., nakon čega su mladi mapirali prostore za mlade u Pazinu, a za predstavnike donositelja odluka Aleksandra i Maša, iz Udruge Delta, održale su kratku prezentaciju o važnosti i načinima uključivanja mladih u procesu donošenja odluka. Zatim su svi sudionici bili upoznati s načinom i hodogramom Dana provedbe akcije za 5! te započeli s promišljanjem o tome što je projekt i kako istim odgovoriti na prepoznatu potrebu nedostatka prostora za mlade. Za uspješnu i kvalitetnu  provedbu Akcije za 5! od neophodne su i koordinatorice grupa mladih, koje su bile upoznate sa svojom ulogom kao i sa zadacima i odgovornostima koje ih očekuju u narednom razdoblju.

Dan pripreme organiziran je u sklopu projekta Pazi(n) mladi! 2: Izrada Lokalnog programa za mlade Grada Pazina 2023.-2027. Nositelj projekta je Grad Pazin uz partnere: Udruga „Delta“, Društvo „Naša djeca“ Pazin, Centar za mlade „Alarm“ Pazin i Volonterski centar Istra. Projekt je financiran sredstvima Erasmus+ programa Agencije za mobilnost i programe Europske unije, u području Ključne aktivnosti 154 – Aktivnosti sudjelovanja mladih u iznosu od 29.100,00 eura.

Podijeli na:

Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn
Reddit
Email
Print
Scroll to Top