Volonterski centar Istra

Korisne publikacije

Korisna literatura

Donosimo popis literature o volonterstvu: volonterkama i volonterima, vođenju volonterskih programa i volontiranju u različitim kontekstima. Popis je organiziran od novijih prema starijim izdanjima, a svaki naslov je ujedno i link na publikaciju ili članak.

Ako pronađete publikaciju o volonterstvu koju smatrate vrijednom, a ovdje je nismo naveli, javite nam.

Najtoplije vam preporučujemo publikaciju Menadžment volontera – Priručnik za vođenje volontera i volonterskih programa (2015) autorica Jele Prgić Znika, Ivane Kordić i Ivane Jeđud Borić. Ako nemate vremena koliko biste voljeli za opsežnije proučavanje literature ili povremeno želite osvježiti znanja iz edukacije za koordinatore volontera, ovaj je priručnik prava stvar za vas – daje istovremeno sažet i sadržajno bogat pregled najvažnijih segmenata rada s volonterima te je odlično polazište za uspješno vođenje volonterskih programa.

U ostalim publikacijama možete pronaći druge vrijedne teme kao što su volontiranje s različitim skupinama korisnika, inkluzivno volontiranje, rezultati istraživanja, priručnici za volontere…

Vođenje volonterskih programa (za koordinatore/ice)

Istraživanja i literatura na temu volonterstva

Odgoj za volontiranje, volontiranje mladih i razvoj školskih volonterskih programa

Volonterstvo u ustanovama

Inkluzivno volontiranje

Volontiranje poslovnih subjekata

  • Opačak Bebić, R., Prgić Znika, J. (2017): Korporativno volontiranje: društveno odgovorno poslovanje koje izgrađuje i povezuje poduzeća, zaposlenike i zajednicu. Volonterski centar Zagreb, Zagreb.
Scroll to Top