Volonterski centar Istra

Tko smo

Danijela Ustić, Voditeljica razvoja i programa volonterstva, predsjednica Volonterskog centra Istra

Već dugo sam socijalna pedagoginja, koja nastoji stalno učiti kroz neformalne obrazovne programe (mirovni studiji, savjetovanje, coaching, rad s mladima), volontiranje, rad u/s udrugama i državnim ustanovama. Najviše sam naučila (i učim) kroz izravan rad i komunikaciju s ljudima (tj. od ljudi!) i neprestanu (auto-)refleksiju. U 2022. godini, nakon deset godina vrlo aktivnog volontiranja u Volonterskom centru Istra, zaposlena sam kao voditeljica razvoja i programa volonterstva.

U radu u Volonterskom centru najviše uživam u smišljanju i vođenju radionica i edukacijskih programa, jako su mi drage prilike za daljnje usavršavanje, a sviđaju mi se i zadaci za koje je potrebno korištenje matematike, engleskog i računalnih vještina. Uz ljude, volontiranje u svim oblicima i povezivanje (naizgled) nepovezivog, volim pse, buru, paštu i (sasvim očekivano) zagrade.

“Even if you are on the right track, you will get run over if you just sit there.” (Will Rogers)

Maja Erak, Voditeljica razvoja i programa rada s mladima

Jednom sam diplomirala na Fakultetu edukacijskih znanosti Sveučilišta u Bologni, u kojoj sam dugo živjela i radila s djecom, mladima i odraslima na projektima međunarodne suradnje. Zahvaljujući poslu, mnogo sam putovala i imala prilike upoznati različite kulture, jezike i običaje te vjerujem kako je to jedno od mojih najvećih bogatstva.

U Volonterskom centru Istra sam zaposlena kao voditeljica razvoja i programa rada s mladima i u tom poslu najviše volim zaroniti u sve nove horizonte koji se otvaraju kroz posao koji radim. Izazovi su mi jako važni, i u poslu i u životu jer mi omogućuju da kontinuirano učim i razvijam se, da pomičem vlastite granice, da budem hrabrija i, naravno, da mi ne bude dosadno.

Volim se smatrati duplom: Maja koja priča talijanski i Maja koja priča hrvatski. Volim slušati kad ljudi govore na jezicima koje ne poznajem, obožavam more, volim poeziju i miris Palestine, često maštam o tome kako razumijem jezik životinja. 

Sonja Stojnić, Stručna suradnica za administrativne i financijske poslove

Po struci sam nastavnica talijanskog jezika i književnosti i obožavam podučavati učenike srednje i osnove škole. Taj posao pruža mi mogućnost rada s djecom i mladima od kojih svakodnevno svašta naučim i budem ispunjena, a kroz pedagoški rad općenito mogu biti kreativna i maštovita.

U Volonterskom centru Istra radim dio radnog vremena, a zaposlena sam na radnom mjestu stručne suradnice za administrativne i financijske poslove. I ovdje svakodnevno naučim nešto novo i mogu pomoći radu udruge jednom od svojih najjačih osobina, a to je organiziranost i brzo učenje.

Volim boraviti u prirodi i planinariti, obožavam putovati i upoznavati nove kulture i kuhinje (čitaj: jesti :D), slušati jazz, svirati flautu, prevađati, pogledati dobar film, čitati o drugim kulturama i dalekim mjestima, a jedna od mojih najvećih ljubavi su psi i ostali dlakavci. 🙂

Scroll to Top