Volonterski centar Istra

Mladi preuzeli Gradsku upravu u Pazinu: održan Dan akcije za 5!

U srijedu 8.2.2023. održan je Dan akcije u Pazinu, aktivnost u okviru koje je čak 25 učenika i učenica Gimnazije i strukovne škole Pazin te Pazinskog kolegija zauzelo prostore Gradske uprave Grada Pazina, gdje su, uz podršku svojih koordinatorica kao i službenika Grada Pazina,  osmislili i uspješno predstavili prijedloge projekata na temu “prostori za mlade” odnosno kao prijedlog rješenja za prepoznati problem nedostatka vanjskog/unutarnjeg prostora gdje se mlade osobe mogu okupljati i družiti. Pobijedio je projekt pod nazivom „Najbolji projekt“ kroz koji mladi planiraju urediti dio za mlade u Spomen domu, što će ostvariti uz financijsku podršku Grada Pazina u iznosu od 1.000 eura.

Na početku programa okupljen eje predsdtavila gradonačenica Grada Pazina, Suzana Jašić, koja je istaknula važnost iskustvenog učenja i spremnost za daljnju provedbu sličnih aktivnosti i osiguravanje podrške aktivnom sudjelovanju mladih. Nakon nekoliko sati vrijednog rada na samom razvoju ideje i izradio projektnog prijedloga, sudionici podijeljeni u četiri skupine, predstavili su svoje ideje, pri čemu su 2 grupe bile usmjerene na osiguravanje vanjskog, a dvije grupe na uređovanje unutarnjeg porostora za mlade. Temeljem predstavljenih projektnih prijedloga, učenici su dobili povratne informacije vezano uz kupunu prezentaciju, održivost i relevantnost te samu porjektu logiku, nakon čega su glasali te kao pobjednički projekt odabrali “Najbolji projekt” koji je usmjeren opremanju kutka za mlade u okviru Spodmen doma u Pazinu i organizaciji aktivnosti kao što su društvene igre i debate. Učenici uskoro kreću sa osmišljavanjem načina provedbe pobjedničkog projekta, a mi jedva čekamo vidjeti krajnji rezultat. Akcija za 5!, koja se sastoji od nekoliko međusobno povezanih aktivnosti, u ovom projektu izravno doprinosi ostvarivanju ciljeva i mjera koje su definirane u okviru novousvojenog Lokalnog programa za mlade Grada Pazina 2023.-2027, prvenstveno u području “Uključivanje mladih i rad s mladima”.

Dan akcije organiziran je u sklopu projekta Pazi(n) mladi! 2: Izrada Lokalnog programa za mlade Grada Pazina 2023.-2027. Nositelj projekta je Grad Pazin uz partnere: Udruga „Delta“, Društvo „Naša djeca“ Pazin, Centar za mlade „Alarm“ Pazin i Volonterski centar Istra. Projekt je financiran sredstvima Erasmus+ programa Agencije za mobilnost i programe Europske unije, u području Ključne aktivnosti 154 – Aktivnosti sudjelovanja mladih u iznosu od 29.100,00 eura.

Podijeli na:

Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn
Reddit
Email
Print
Scroll to Top