Volonterski centar Istra

Mladi uče (kroz) zajednicu

Opći cilj projekta Mladi uče (kroz) zajednicu je doprinijeti stvaranju poticajnog okruženja za aktivno sudjelovanje mladih u procesima razvoja zajednice, kroz razvoj modela suradnje za poticanje volonterskog i društvenog angažmana mladih.

Specifični ciljevi projekta:

  • informirati i osnažiti mlade za aktivno sudjelovanje kroz primjenu modela participativnog osmišljavanja volonterskih akcija/drugih inicijativa temeljenih na procjeni potreba u zajednici odnosno potreba organizatora volontiranja
  • ojačati kapacitete organizatora volontiranja i drugih dionika za primjenu modela participativnog osmišljavanja volonterskih akcija/drugih inicijativa u zajednici
  • razviti preporuke za kvalitetno poticanje volonterskog i društvenog angažmana mladih kroz uspostavu modela suradnje ključnih dionika u zajednici.

Projektne aktivnosti uključuju participativno akcijsko istraživanje o aktivnom sudjelovanju mladih, edukaciju i razmjenu ideja o participativnom planiranju i budžetiranju, participativno planiranje i pripremu te provedbu aktivnosti/inicijativa mladih u dvije lokalne zajednice (Poreč i Pula) koje se temelje na potrebama uključenih organizatora volontiranja, izradu preporuka o participativnom planiranju i provedbi akcija te dijalog s ključnim dionicima, participativnu izradu kreativnog prikaza rezultata projekta te završnu konferenciju projekta.

Projekt Mladi uče (kroz) zajednicuprovodi Volonterski centar Istra u partnerstvu s Udrugom ZUM i Centrom za građanske inicijative Poreč, u razdoblju od 1. ožujka 2023. do 1. lipnja 2024. godine te u suradnji s Gradom Pula-Pola, Gimnazijom Pula, Ekonomskom školom Pula, Gradom Poreč-Parenzo, Srednjom školom Mate Balota i Turističko-ugostiteljskom školom Antona Štifanića Poreč. Projekt se provodi uz financijsku podršku Europske unije u iznosu od 30.132,00 eura, kao Ključna aktivnost 154: Aktivnosti sudjelovanja mladih, u okviru programa Erasmus+.

Podijeli na:

Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn
Reddit
Email
Print
Scroll to Top