Volonterski centar Istra

Održana radionica Participativno akcijsko istraživanje potreba mladih: izrada okvira

U srijedu, 15. veljače 2023. održali smo prvu aktivnost u projektu “Mladi u (lokalnom) programu Grada Pule-Pola” s 12 mladih osoba, u prostorima Odjela za mlade Gradske knjižnice i čitaonice Pula. Radionica “Participativno akcijsko istraživanje potreba mladih: izrada okvira” prva je od dvije radionice koje se provode s ciljem izrade i provedbe istraživanja manjeg opsega kojim se mapiraju potrebe, interesi i resursi mladih u dobi od 13 do 30 godina, na području Pule.

U participativnom akcijskom istraživanju istraživači sudionicima pružaju podršku da samostalno iznose, slušaju i razumiju probleme koji utječu na njihove živote te da budu aktivni u osmišljavanju društvene promjene, odnosno mogućih rješenja za prepoznate probleme i potrebe. Mladi sudionici su tijekom radionice imali priliku razmišljati o potrebama mladih u različitim područjima važnim za unapređenje kvalitete života mladih, započeti s procesom osmišljavanja i izrade pitanja, a uskoro krećemo s procesom prikupljanja podataka, nakon čega ćemo održati i drugo radionicu: Participativno akcijsko istraživanje potreba mladih: analiza rezultata, tijekom koge ćemo izraditi sažetke i zaključke prepoznatih potreba mlaidh, a koji će poslužiti kao temelj za tematske dijaloge mladih i donositelje odluka. 

Krajnji nam je cilj izraditi prijedlog Lokalnog programa za mlade Grada Pule-Pola za razdoblje od 2024. do 2027. godine, u razdoblju od završetka projekta, 31. Prosinca 2023., očekuje nas još puno aktivnosti usmjerenim mladima.

Projekt “Mladi u (lokalnom) programu Grada Pula-Pola”  provodi se Grad Pula-Pola , u partnerstvu s Volonterskim centrom Istra, Udrugom ZUM, Zakladom za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva, Školom za odgoj i obrazovanje Pula, uz financijsku podršku Europske unnije, u okviru programa Erasmus +, u iznosu od 31.300,00 EUR.

Podijeli na:

Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn
Reddit
Email
Print
Scroll to Top