Volonterski centar Istra

Program “Pripovjedač/ica priča za laku noć: Tete i barbe pričalice” predstavljen u Istra 24

U siječnju su Ika, Petra, Mojca, Kristina, neki od tridesetak volontera uključenih u program “Tete i barbe Pričalice”, uz Vesnu kao  supervizoricu i Aleksandru za koordinatoricu volontera imali prilike sudjelovati u vrlo dinamičnom  razgovoru s novinarkom Borkom Petrović te predstaviti svrhu i dobrobiti ovog volonterskog programa za portal Istra 24.

“Vrijednost projekta nije samo u onome što mi dajemo već i onome što smo mi iz njega dobili, koliko smo rasli kao ljudi. Od druženja do razvijanja socijalnih vještina, napominje Rusijan, dodajući da je dobrobit projekta velika za djecu, roditelja ali i njih same koji se grade kroz njega.” Što su još naši volonteri rekli o samom programu, saznajte ovdje.

Program „Pripovjedač/ica priča za laku noć – Tete i barbe pričalice“ provodi se s ciljem umanjivanja negativnih učinaka hospitalizacije na dijete kroz pomak fokusa djetetove pažnje na priče, odnosno igru, pružanja podrške obiteljima kroz osiguravanje dodatnog sadržaja u bolnici te daljnjeg doprinosa razvoju povezanosti i osjećaja zajedništva.

Program provodi Udruga za promicanje dobrobiti djece “Portić” (Rijeka), u partnerstvu s udrugama: Volonterski centar Istra (Pula), Udruga MoST (Split), Udruga Murid (Čakovec), uz financijsku podršku Ministarstva zdravstva. Na području Pule program se provodi u suradnji s Gradskom knjižnicom i čitaonicom Pula te Općom bolnicom Pula, gdje se spremnost djelatnika da osiguraju dodatnu podršku radu volontera prepoznaje kao važan element uspješnosti provedbe programa.

Fotografije: Manuel Angelini (Istra 24)

Podijeli na:

Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn
Reddit
Email
Print
Scroll to Top